Jubilejní dvacátý autokros v Humpolci se vydařil

V neděli bylo v Humpolci odstartováno Mistrovství republiky v autokrosu pro rok 2002

Na bezvadně připravené trati „Pod Vilémovským lomem“ se sešlo ke svému prvnímu letošnímu závodu celkem 46 jezdců toužících po mistrovských bodech. Diváci, kterých se sešlo asi čtyři tisíce, viděli spoustu technických novinek na závodních strojích v depu i mnoho nových tváří, které letošním rokem vstoupily do kolotoče autokrosových závodů. Mezi mladičké nováčky patřil například vedle Ježe a Křikavy i Michal Šimůnek, který předvedl ve svém úplně prvním závodě naprosto profesionální a přesvědčivý výkon. Nejen že si se svou buginou nikde ani neťukl, ale probojoval se dokonce až do finále, kde skončil při své premiéře na výtečném pátém místě dokonce před Tomášem Hrdinkou. Vypadá to, že se Michal chystá na velký nástup do světa autokrosu. Šestnáctiletý Aleš Hrdinka se svěřil, že letos jiné, než první místo nebere, aby mohl pro příští rok pilotovat silnější šestnáctistovku. S tou chce do Mistrovství Evropy, aby si jej všimli sponzoři a mohl přejít na rallye, které jezdí jeho bratr Tomáš. V šestnáctistovkách bylo dusno již od prvních tréninků. První čas zajel Petr Turek před Markem Kalenským. Petr však nenechal nikoho na pochybách, že se chystá převzít žezlo po Václavu Fejfarovi, který přešel do nejsilnější kubatury, a všem ujel o celé dvě sekundy! Soupeři nad tím jen nevěřícně kroutili hlavami. Na startu se však neobjevil Petr Bartášek, který nestihl dostavět své závodní auto a tak se přijel do Humpolce alespoň podívat. V tréninku opět odepsal motor loňský největší smolař Marek Kalenský a tak ani on nemohl zasáhnout do bojů o první body. Totéž potkalo i navrátilce Romana Kalvodu.

V nejsilnější kubatuře do čtyř litrů se také jiskřilo. Roman Švábenský opět jezdil po střeše, jak jsme ho často vídali v loňské sezóně. Problémům s motorem se nevyhnul ani Honza Smrž, jehož rodové kořeny sahají do Humpolce, odkud pocházeli jeho prarodiče. Premiéra ve čtyřlitrech se zrovna dvakrát nevydařila ani Václavu Fejfarovi, kterého zradil diferenciál a tak finálovým jízdám pouze přihlížel z diváckých ochozů. V těch bylo možné bedlivým okem vypátrat mnoho slavných jezdců let minulých i současných. Mezi nimi se objevil například Alois Havel, Václav Brožek, slovenský reprezentant Tony Lacko a spousta dalších. Závěrem je třeba poděkovat všem, kteří se na tak krásném závodě podíleli, zejména členům AMK Humpolec. Další grandiózní závod se v Humpolci pojede již tradičně na podzim, poslední závod v roce „Setkání mistrů“ . Kdo nezapomene na nedělní překrásné klání, se přijde určitě podívat i na podzim.

Čtěte dále:   Lepší péče o zdraví lidí: záchranáři v Humpolci budou mít modernější zázemí

Martin Čech – tiskové středisko AMK Zálesí Humpolec

VÝSLEDKY:

Junior Buggy: 1. Hrdinka Aleš 2. Nosálek Vít 3. Štětina Vladislav
Do 1600 ccm: 1. Turek Petr 2. Hanák Ladislav 3. Osička Radim
Do 4000 ccm: 1. Bartoš Petr 2. Hošek Jaroslav 3. Keřka Roman

Správce webu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

CESTY: Trak, já a Amerika (18)

Čt Dub 25 , 2002
Tohle povídání bylo počato jako několik příběhů a pak se z toho stala knížka, dá-li se to knížkou nazvat. Vše, v podobě trochu obsáhlejší, jsem zveřejňoval před pár lety na mé stránce. Čtěte dále:   Krize na humpolecké radnici: ANO vypovědělo koaliční smlouvu, z jednání s opozicí ale vycouvalo. Město […]

You May Like

Témata