MTB Vilémovická 120

Informace o výsledku 5. ročníku cyklokrosového závodu Vilémovická 120, který dle plánu proběhl tuto sobotu v areálu fotbalového hřiště ve Vilémovicích u Ledče nad Sázavou.


Jednalo se o první ze série vytrvalostních závodů Poháru Melechova. Jeho účastníci tak o víkendu mohli nasbírat svoje první letošní body. (Série dále pokračuje amatérským silničním cyklistickým závodem KOLEM MELECHOVA 17.7., více info na www.melechov.cz.)

Letos se i přes vrtkavost a napřízeň jarního počasí na startovní pásku postavilo 27 závodních dvojic. Řádný předčarodejnicový příval vody (pozn. souvislý dešť trval prakticky po celou dobu závodu) sice alespoň srazil k
zemi pylovou clonu, zároveň však přidal traťi na obtížnosti a dramatičnosti v několika tradičně rozbahněných úsecích. Krom klasické bahenní koupele v důsledku pádů a několika odřenin se naštěstí vše obešlo
bez vážnějších zranění.

Závodilo se v kategoriích junioři do 18 let, muži do 39 let, veteráni 40 let a starší, veteráni 50 let a starší, ženy a smíšené páry.

Třetí vítězství v řadě zaznamenal letos ve Vilémovicích Tomáš Stuna (start.č.10, Menx-Haibike team ), se kterým letos dvojici tak jako předloni utvořil Luboš Němec z Vokolek-cycling teamu.
Druhé místo patří Luboši Kejvalovi ( Cyklotrenink team ) a  Janu Matulovi ( TJ Agro Kolín ).
Velkou senzací závodu je  celkové třetí místo, které obsadili nejrychlejší junioři z Velosport Valenta Scott teamu, Jakub Minka (věk 17 let) a Martin Dejmek ( věk 15 let ! ), což je opravdu obdivuhodné.
Nejrychlejšímí ženami se tak jako loni staly Alžběta Havlasová (Menx-Haibike team) a Sandra Pytlíková (cykloklub Havlíčkův Brod).

Pořadí všech účastníků a  kategorii naleznete v pdf zde:
http://www.melechov.cz/images/stories/V120/v1202011.pdf

První Fotografie A.Čapka lze stáhnout zde:
http://tonda1000.blog.cz/1105/vilemovicka-120ka-2011

Na vítěze čekaly ceny v podobě originálních keramických váz, na všechny pak účast ve slosování věcných cen z tématické tomboly. To vše již proběhlo v suchu venkovního posezení hospody U Čerta.

Čtěte dále:   Chovatelská výstava zvířat

Pořadatelé touto cestou blahopřejí vítězům, děkují všem zúčastněným a také partnerům akce obci Vilémovice, Čertově Hospodě a fi. Kola Ledeč za poskytnutou podporu a zázemí.

Axl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Sportovní víkend s Kocandou (07.05.2011 - 08.05.2011)

Čt Kvě 5 , 2011
III. ročník rychlostního sjezdu Želivky, Tour de l’amour aneb výlet na kolech. Čtěte dále:   Humpolečtí fotbalisté zůstávají v divizi

You May Like

Témata