DUŠAN KADLEC – navštívil rodné město

4

Akademický malíř Dušan Kadlec / humpolecký rodák/, navštívil v listopadu po více jak třech letech své rodné město.

Kromě tradičního pobytu v rodinném kruhu , neplánovaně na pozvání pana Zdeňka Rýznera staršího navštívil významnou humpoleckou firmu Hranipex a.s. v Komorovicích.
Osobně jsem nebyl "exkurzi" přítomen,ale o to více mě potěšila Dušanova slova upřímného obdivu,k tomu co tato firma z Humpolce dokázala a dokazuje v tvrdé evropské konkurenci. Zajímavá je historická "pracovní" souvislost mezi Dušanem a panem Rýznerem starším. Oba kdysi pracovali v n.p. Českomoravský len Humpolec….
Dušan na počátku 60.let na roční brigádě v propagačním oddělení Čemolenu,před nástupem na AVU v Praze. O této zajímavé epizodě v Dušanově uměleckém životě bude doufám podrobně pojednáno v jeho životopise ,který momentálně sestavuji / společně s Dušanem / pro připravovaný almanach humpoleckých osobností,který plánuje vydat v příštím roce město Humpolec.
Tento projekt má na starosti pan místostarosta Mgr. Brzoň a Dušan byl nadšen po shlédnutí předchozího almanachu o hradu Orlíku,zejména pak jeho ůrovní detailního zpracování informací,přehlednosti, šíří fotografické dokumentace a v neposlední řadě kvalitou papíru – tisku – pevné knihařské vazby V8 ,ne zcela běžné u tohoto tipu české regionální publikace.

Jelikož Dušan měl více jak půl roku vypnutý starý web = plagiátoři si zde "půjčovali" kopie – témata a tak po zdárném vyřešení této právní epizody spustil konce září zcela nový přepracovaný web:
http://dusankadlec.com/

Dušan je znám především jako momentálně nejuznavánější žijící autor historických motivů přístavů,lodí,moře…,ale zde můžete na jeho facebooku shlédnout i 4 nejnovější díla s kategorie portrétní tvorby. Jsou zcela v duchu jeho akedemického evropského stylu malby konce 19. století,která je na rozdíl od "kubistické Evropy a Česka" DALEKO VÍCE CENĚNA na "novém kontinentu" ,ale také rovněž v jihovýchodní Asii a také v dnešním Rusku:
 http://www.facebook.com/photo.php?fbid=161903730574478&set=a.161903657241152.33163.137324153032436&type=1&permPage=1

Čtěte dále:   Fotbalisty Humpolce zachránil v závěru Pešek, z Brodu si odvezli alespoň bod

                                                                       S pozdravem Libor Kadlec – synovec

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

První z pětice knížek o Humpolci v zrcadle času míří do prodeje

Pá Pro 9 , 2011
Zájemci o humpoleckou minulost a současnost mají nyní jedinečnou šanci dozvědět se o tomto městě více. Ve středu odpoledne se dočkal křtu v tamním muzeu Doktora Aleše Hrdličky první díl knihy nazvané Humpolec v zrcadle času. Ten se věnuje spolkovému životu ve městě. Další vydání pojednají o humpoleckých osobnostech, archeologii, […]

You May Like

Témata