Ledovka a sníh dopoledne brzdily dopravu na silnicích

Namrzlé silnice na řadě míst přidělaly problémy řidičům. Ráno a dopoledne klouzaly především kamiony. Několik jich uvázlo například u Jitkova na Havlíčkobrodsku a další se vzpříčil přes cestu v Podhořanech u Ronova na Chrudimsku.

Na Vysočině byla podle silničářů ledovka hned na několika místech. Kamiony stály v kopci především na silnici I/34 u Jitkova na Havlíčkobrodsku, kde byl podle Centra dopravních informací asi sto metrů dlouhý kluzký úsek.

Klouzala i silnice I/38 u obce Štoky na Havlíčkobrodsku, kde se také vytvořila kolona aut.Problémy ráno dělaly i sněhové přeháňky. "Ta oblačnost, která od západu přecházela, je z toho hlavního za námi," řekl však před osmou hodinou dispečer krajské správy silnic.

Silnicenaledi.jpg

ilustační foto, foto: Petr Lemberk, MAFRA

Zima o sobě dává znát. Meteorologové varují, že Česko pokryje náledí. Hrozí v celé republice od úterního večera do středečního dopoledne.

Odborníci na počasí proto doporučují řidičům sledovat dopravní zpravodajství a počítat s tím, že se může kvůli počasí doba jízdy prodloužit.

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/meteorologove-varuji-pred-naledim-muze-pokryt-celou-republiku-psg-/domaci.aspx?c=A121204_114114_domaci_jpl

Čtěte dále:   Jen některá města na Pelhřimovsku začala rok 2024 se schváleným rozpočtem

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Veřejné bruslení v Humpolci - prosinec 2012

Út Pro 4 , 2012
Humpolec. Veřejné bruslení – prosinec 2012. Přinášíme vám program veřejného bruslení na zimním stadionu v Humpolci na prosinec a začátek ledna. Kdy se bruslí naleznete v článku. Čtěte dále:   Anketa Kraj mého srdce 2023 - Kraj Vysočina se stal absolutním vítězem

You May Like

Témata