Město pro byznys 2018 – Humpolec stříbrný

V konkurenci měst z celé republiky se Humpolec v rámci ankety Město pro byznys 2018 umístil na druhé příčce.

Město pro byznys 2018 a druhé místo pro Humpolec. Diplom přebral místostarosta Ing. Vlastimil Brukner (vpravo).
V konkurenci měst z celé republiky se Humpolec v rámci ankety Město pro byznys 2018 umístil na druhé příčce. Zlato bral Prostějov, bronz patří Brnu. Analytici agentury Datank, která za výzkumem stojí po datové stránce, dělí své hodnocení do dvou hlavních kategorií, a to podnikatelské prostředí a přístup veřejné správy. Pro pracovníky městských úřadů, podnikatele a širokou veřejnost je tak sestavován jedinečný žebříček nejlepších měst v republice především s ohledem na podnikatelské prostředí, ale zároveň i na kvalitu každodenního života.

Druhou pozici zajistilo Humpolci hlavně dlouhodobě dobré podnikatelské prostředí. Město jednoznačně boduje vysokým podílem podnikatelů, může se pochlubit velmi vysokým přírůstkem obyvatel stejně jako vysokým počtem studentů a učňů v odborném vzdělávání. K výhodné poloze na dálniční tepně České republiky se přidává také velmi nízká dlouhodobá nezaměstnanost svědčící o vyváženosti pracovního trhu. V přístupu veřejné správy se Humpolec blýskl vysokými kapitálovými výdaji a vysokou likviditou. O otevřenosti místní radnice nejen směrem k podnikatelům zase svědčí vysoký počet úředních hodin místního úřadu. „Nejvýhodnější je naše poloha mezi Prahou a Brnem, to není třeba zastírat. Humpolec podnikatelům svědčí dlouhodobě, vedení města ve spolupráci s podnikateli minimalizovalo překážky v podnikání, komunikuje a vychází vstříc. Podnikatele u nás nejvíce v poslední době zajímají pozemky na stavbu bytových domů a bytů. Druhou věcí je rozvoj další průmyslové zóny, ve které chceme dát určitá omezení, aby tam nebyla především výroba zatěžující životní prostředí,“ okomentoval letošní stříbrnou příčku místostarosta Humpolce Ing. Vlastimil Brukner.

Celorepublikovým vítězem se stalo město Prostějov, které vykazuje skvělé výsledky v aktuálním rozvoji podnikatelského prostředí. Brno zaslouženě obhájilo loňskou třetí příčku. Humpolec se v rámci celé republiky může pochlubit bezkonkurenčními výsledky. V krajském kole ankety byl devětkrát na první pozici, jedenkrát na druhé a jedenkrát na třetí. V celostátním kole třikrát vyhrál a osmkrát bral stříbro.

Čtěte dále:   Píšou o Humpolci: Uzavírka v Humpolci: Objížďka pro náklaďáky je 50 kilometrů dlouhá

 

Celkové pořadí – Město pro byznys 2018:

1.     Prostějov

2.      Humpolec

3.      Brno

4.      Olomouc

5.      Jihlava

6.      Pardubice

7.      Frýdek-Místek

8.      Zlín

9.      Pacov

10.   Pelhřimov

11.   Jablonec nad Nisou

12.   Hranice

13.   Uherské Hradiště

14.   Dobruška

15.   Brandýs nad Labem / Stará Boleslav

 

Srovnávací výzkum Město pro byznys již jedenáctým rokem hodnotí podnikatelský potenciál měst a obcí v České republice. Detailnímu zkoumání jsou podrobena všechna města a obce s rozšířenou působností v České republice.

Zodpovídá: Mgr. Aneta Slavíková; www.mesto-humpolec.cz

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Pozvánka na I. farmářské trhy v Humpolci 2019

Út Kvě 14 , 2019
Zveme všechny zájemce na letošní první farmářské trhy, které se budou konat 17. 5. od 8.00 hodin na Horním náměstí v Humpolci Čtěte dále:   Staré a nemocné stromy z Humpolce zmizí

You May Like

Témata