Digitální vysílání na Vysočině

1

Ze všech stran se na nás valí informace o přechodu na digitální vysílání. A protože tahle vymoženost dorazila i do našeho města, přinášíme stručné info o tom, co Vás čeká.

  1. Vypínání analogového signálu – ačkoliv je ve všech přehledech uvedeno, že vypínání analogové TV se Vysočiny týká až v roce 2011, měli by zpozornět všichni, kterým se od počátku července objevuje na ČT2 kryptogram 09_pikt_CT2.jpgčtyři kostky v dolním rohu. V srpnu k němu přibude infopanel o vypnutí a od 1. září ČT2 opravdu zmizí. Kvůli problematickému šíření analogového signálu po Vysočině jsou na mnoha společných anténách a rodinných domcích  antény otočeny na "východ" – a tam opravdu analogová ČT2 po prázdninách skončí. Netýká se ČT1, Novy a Primy.
  2. Příjem digitálního signálu – od 1. července je z vysílače Javořice ( přibližně směr Jihlava, Telč) šířen na 33. kanále signál ČT1+ČT2+ČT4+ČT24. Další české programy přibudou v červnu 2010. Pokud máte na TV přijímači, DVD rekordéru a pod. logo DVB-T, můžete zkusit ladit. Na společných anténách v panelácích to pravděpodobně nepůjde, ale jinak je kvalita a síla signálu v Humpolci a okolí dostatečná a na vlastní anténu byste měli být úspěšní.
  3. A co když to nejde:
  • Na úpravu STA v paneláku a na složité rozvody v rodinném domě si určitě pozvěte odbornou firmu, bez potřebného vybavení je jakýkoliv zásah do rozvodu spojen s rizikem poškození drahých součástek.
  • Na individuální anténu bude šikovný kutil pravděpodobně stačit sám, ale pokud chcete digitální příjem "přidat" ke stávajícím anténám na domě, bývá levnější variantou pozvat odborníky. Cena jejich práce bývá obvykle nižší, než cena zbytečně nakoupeného materiálu.

Více informací, aktuality, tipy, rady a doporučení:

http://www.digizone.cz/

Čtěte dále:   Kudy kolem Humpolce? To se stovka závodníků dozvěděla až na startu

One thought on “Digitální vysílání na Vysočině

  1. Ahoj
    Tak se rozjelo digitalni vysilani z Krasneho u Pardubic.
    Muzete vyzkouset kdo neuspel s Javorici

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Z deníku policie

St Čvc 8 , 2009
Na počátku letních prázdnin bylo v Humpolci poměrně „veselo“. Čtěte dále:   Píšou o Humpolci: U Humpolce vznikne kruhový objezd. Doprava do června bude omezená

You May Like

Témata