Běh Kolem Orlíku – II. ročník – fotografie, vyhodnocení

O uplynulém víkendu, v sobotu 2.6. 2012 proběhl II. ročník Běhu kolem Orlíku. Závod se vydařil nejen díky vcelku dobrému počasí, ale i kvalitnímu obsazení startovního pole.

Druhému ročníku Běhu Kolem Orlíku přálo počasí a kvalitní běžecká účast. Mraky, které se dopoledne vznášely nad Humpolcem, se protrhaly a tak závodníky přivítalo pod Orlíkem poměrně slunečně polojasné počasí. Na start se nakonec postavilo celkem 15 závodníku a bohužel jen jedna závodnice, která si tak zaběhla svůj sólo závod.

Behko1.jpg

Hned od začátku se dostala do popředí dvojice Petr Kostlivý z Rokycan a David Konůpek z Turba Chotěboř. Tyto dva závodníci zvládli i nejrychleji první okruh zhruba s půlminutovým náskokem před Tomášem Korandou, Jiřím Nožkou a Markem Bublíkem. Pak už následoval mezi závodníky větší odstup. V pořadí šestý po prvním kole Bielik Ondřej již na prvního ztrácel téměř minutu a půl. Následovali další závodníci především z Humpolce Jirák Lukáš, Rafaj Martin, Jakub Fejtek (Praha) a Voplakal Libor ještě s daleko větším odstupem. Další v pořadí následovali Jakub Fízel, Šterba Kamil a jeden z bratrské dvojice pořadatelů triatlonového závodu IRONieMAN Michal Marek.

behko3.jpg

behko4_1.jpg

Za těmito závodníky se zařadila i jediná žena v závodě Markéta Nešetřilová, která běžela pouze jeden okruh (3,5km) a časem 18:56s překonala o téměř půl minuty traťový rekord Andrey Čeledové v kategorii ženy. Za Markétou metu prvního kola ještě protnuli dva běžci a to v pořadí Jaromír Konůpek (zatím nejstarší účastník – 1957) a Miroslav Zápařka. Mezi vedoucími muži David Konůpek svůj náskok po prvním kole ve stoupání k zřícenině Orlík navyšoval a nakonec si s přehledem své vítězství pohlídal – oba okruhy zvládnul skoro ve stejném čase 14:32 a 14:37. Na rozdíl od svého pronásledovatele Petra Kostlivého, který v druhém kole zpomalil, ale i tak si doběhl s poměrně velkým náskokem pro 2.místo. O třetí místo do posledních pár desítek metrů spolu soupeřili Marek Bublík z obce Středokluky a běžec veteránské kategorie Jiří Nožka z Dino Sport Ivančice. Nakonec si lepším finišem pro třetí místo doběhl mladší z této dvojice a to Marek Bublík.

Čtěte dále:   Fotbalisté Humpolce na jaře vůbec nezáří. Potřebujeme impuls, říká trenér Veselý

Behko12_1.jpg

behko5.jpg

behko6.jpg

Behko10.jpg

Behko11.jpg

behko7.jpg

Behko8.jpg

Behko9.jpg

Traťový rekord Ondřeje Turka z roku 2011 překonalo celkem 9 závodníků!!! Nyní má hodnotu 29:09s a jeho držitelem je David Konůpek z Turba Chotěboř.

Omlouváme se za některé nedostatky k závodu, hlavně závodníkům, kteří dobíhali se startovním číslem v ruce (promočené papírové startovní číslo), ale zároveň doufáme, že se závod i trať líbila a do dalších ročníků přivítá Běh Kolem Orlíku ještě více účastníků.

Počet startujících v roce 2012: 16 (1 žena, 15 muži)

Děkujeme všem závodníkům za účast, fotografům za fotky, divákům a sponzorům akce (pivovar Bernard, Petraplast, Jowat a K1X energy drink – http://www.playmaker.cz) za ceny.
zdroj: http://www.ironieman.cz/

Pořadatelé závodu vás všechny srdečně zvou na III. ročník, který se uskuteční opět v příštím roce !

A pomalu se blíží – IRONieMAN Plačkov (triatlon), který se uskuteční 4.8.2012.

více na: http://www.ironieman.cz/

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Společnost Conteg slavnostně zahájila provoz unikátního TestCentra pro datová ce

Po Čvn 4 , 2012
Ve čtvrtek 17. května se uskutečnilo slavnostní otevření multifunkční budovy a TestCentra pro datová centra ve výrobním závodu v Pelhřimově. Čtěte dále:   V Humpolci se chystá velký jezdecký svátek

You May Like

Témata