Japonci míří do Humpolce

Do Humpolce míří další zahraniční investor. Během příštího roku chce ve zdejší průmyslové zóně v Pražské ulici zahájit výrobu česká pobočka japonské společnosti Sumitomo Corporation. Ta by pak v Humpolci vyráběla kovové komponenty pro automobilový průmysl.

Své výrobky by dodávala především nadnárodní automobilce, která vzniká v Kolíně. Japonci v současnosti požadují, aby radnice vykoupila pozemky. Pak chtějí od města čtyři hektary pro výstavbu továrny koupit sami. „Rada města záměr podpořila. Výkup pozemků už začal, vedení města má za sebou i jednání se zástupci japonského investora,“ řekl Právu tajemník humpolecké radnice Jiří Fiala. Podle něho město, které v celé transakci vystupuje jako prostředník, nikoliv jako překupník, na převodu pozemků nemíní na úkor současných vlastníků nic vydělat. „Město na druhé straně ale ani nechce záměr investora nikterak dotovat,“ poznamenal Fiala. Sumitomo Corporation ohlásilo záměr zahájit výrobu už v květnu příštího roku, ale pravděpodobnější je, že se tak stane až ve druhém pololetí roku 2004. „Mělo by zde vzniknout sedmdesát až devadesát nových pracovních míst,“ uvedl Fiala k dopadu připravované investice na zdejší trh práce. Zájem Japonců o zmíněnou lokalitu umocnila i blízkost železnice, která spojuje Humpolec s Havlíčkovým Brodem. To vítají i v samotném Humpolci. „Oživení zdejší lokální železniční tratě by rozhodně prospělo její budoucnosti,“ dodal Fiala.

Informaci přinesl deník PRÁVO.

Čtěte dále:   Umělá inteligence - o Humpolci

Axl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Nové hřiště otevřel první přátelský turnaj

Po Čvn 9 , 2003
V pátek v poledne bylo přátelským volejbalovým turnajem mezi vedením Města Humpolec, odborem místního hospodářství a dodavatelskou firmou Status slavnostně otevřeno nově vybudované hřiště plážového volejbalu v areálu koupaliště Žabák v Humpolci. To bude součástí koupaliště a zájemci ho mohou využívat za 120 korun za hodinu. „Budeme ho pronajímat v […]

You May Like

Témata