Dotazník ke Strategickému plánu města na období 2021-2030

282

Zapojte se, věnujte cca 5 min. zaklikání odpovědí na různé otázky k našemu městu a jeho aktuálnímu a snad i lepšímu budoucímu stavu. Dotazník je anonymní a jeho vyplněním dáte větší základ názorů pro lepší rozhodování těm zodpovědným, které si volíme do čela města.
Dotazník můžete vyplnit zde:
https://docs.google.com/forms/d/18ZrU7PL8veSBJwspnz3QQn5c1ycH1icbUfREX9wtIds/viewform?fbclid=IwAR3kmnuZiFkInHH6sA9__194SevPal3rG9GQTkydnDSiNpKD9tAMJEgFHYk&edit_requested=true

Dotazník vytvořila firma Ante, která pro město zpracovává nový strategický plán. Dotazník můžete vyplnit do 13.11.2020 proto prosím sdílejte se svým okolím, ať je odpovědí co možná nejvíce.

Já si dovolím zalobovat: nezapomeňte na cyklostezky, resp. bezpečné komunikace pro pěší, cyklisty, děti, rodiče s kočárky a nejen po městě, ale i v bezpečném, alternativním spojení okolních obcí s městem. 
Na stránkách MěÚ můžete nalézt platné koncepční a strategické dokumenty, které bohužel tuto formu dopravy příliš nepodporují. Takže Humpolci proti jiným obcím v různých regionech ČR v této oblasti výrazně „ujel vlak“. Více než patnáct let představitelé města tvrdí, že je problém s výkupem pozemků a nikdo z nich nemá motivaci zkusit stav změnit, hledat možnosti apod. Tak jim pojďme sdělit v dotazníku, ať se více snaží …

Čtěte dále:   Výzva k doplnění kroniky města Humpolec za rok 2022

olaf

282 thoughts on “Dotazník ke Strategickému plánu města na období 2021-2030

  1. ty otázky sestavoval nějakej provokatér, stačí se podívat co mají v Pejru a Brodě a hned je jasný co je to tady za větší vesnici, dobře to tady ODS zabubnovala :-((

  2. Přátelé, no comment. To je opravdu výsměch. Snad to někdo věnoval městu zadarmo, protože jestli tohle jsem platil, tak asi nabrousim vidle a svátek založení republiky oslavíme defenestrací.

  3. Vyplneno
    Otazky k nicemu
    Presne toho jsem se obaval
    Takova jedinecna moznost, strategicky plan na 10 let a zase se nebude resit nic…

  4. Jo kdyby ty otázky poládal spolek HUGO, to by se pěla chvála jak to mají vymyšlené, že jsou vynikající..Takhle nic.

  5. Ušetřete si komentáře pro nebo proti a buďte tak laskavý a vyplňte dotazník.

    Rozhodně to pomůže městu, ať ho povede kdokoliv, jelikož se bavíme o výhledu na 10 let

    I váš názor může rozvíjet Humpolec!

    1. Vyzývám příznivce našeho města, vyplňte dotazník!

      Hugo, Ods, cssd, kdu, kscm, ano

      Zapojte se a vyjádřete svůj názor

      1. Tři největší problémy města / hnedky 1. otázka / : klientelismu, špatný/ neschopný vedení města a absence dlouhodobé strategie.

    2. Nejde o to vyplnit nebo nevyplnit. Student prváku sociologie by za tenhle paskvil nedostal ani zápočet. My jsem za to jistě dobře zaplatili. To mi na tom vadí.

        1. Jednoduché odpovědi.
          -Když se bude na Podhradě stavět školka, kapacita školek je nedostatečná
          -Problém práci najít nebude, místní noviny plné inzerátů po nových zaměstnancích
          -Kolo již nemám, bohužel mi ho ukradli
          -Bude se stavět parkovací dům, což ukazuje, že s parkováním problém je. Lepší by byl na pozemku města (nynější parkoviště) vedle Lidlu.
          -Město shání zubaře a další specialisty to asi znamená, že tu adekvátní péče není.
          -Např. obchod se základním sportovním vybavením tu vůbec není.
          -Jedna policejní hlídka na bezpečnost města je zoufale málo.
          Jestli se tohle vyřeší v až v roce 2030…….

          1. Ano, také mě překvapilo, že se v dotazníku ptají na pro obyvatele zřejmé skutečnosti… autoři tu asi nežijí.

          2. Hmmmm a mnoho a mnoho dalsich veci. Budme ale realiste, je treba si uvedomit kde zijeme. Z *ovna bic neupletes, natoz s nim tady prasknout.
            Velkou roli bude hrat i skutecnost, kolik toho vlada tento rok procrcala, citelne poklesy ekonomickych vysledku firem atd.
            Mam za to, ze nejaky cas budeme na predchozi leta hojnosti a blahobytu trochu vzpominat.

          3. Proč by obchod se sportovním vybavením mělo řešit město? Krom toho pokud nekdo bude chtit, může ho v Kaufu provozovat.

          1. Proč by obchod se sportovním vybavením mělo řešit město? Zeptám se, proč to je v dotazníku, když to tedy nikoho nezajímá? :
            Ve městě je dostatečná nabídka obchodů a služeb.
            rozhodně ano
            spíše ano
            spíše ne
            rozhodně ne

          2. Tak pro ty z pomocné školy ještě jednou a pomaleji. Pokud město sezná, že tu není dostatečná nabídka jistojistě může nechat vybudovat obchodní zónu. Ovšem zda nějaký soukromník si v ní otevře elektru, zverimex, sexshop a nebo sportovní potřeby už by bylo záhodno nechat volné ruce trhu. Potřebujete to ještě polopatičtěji? Vy víte že by ten sexshop neprosperoval třeba vic?:D Tak nebuďte linej a když jste takový sportovec dojeďte si do Pe nebo Ji na kole pro sportovní potřeby. Spojite příjemné s užitečným. A pokud chcete napsat, že by město mělo nějaký obchod se sportovním vybavením dotovat jen aby tu byl tak to snad ani nezkoušejte.

  6. Také nechápu ty nároky kritiků.
    Chce se mi říci: tak si kupte pytlík strouhanky a složte si rohlík

  7. Není to tak dávno co zastupitelé za HUGO otevřeně kritizovali výběr zhotovitele strategického plánu, který nikdy v minulosti žádný strategický plán nevytvořil.

    Vedení města si prosadilo co si prosadilo, budeme mít strategický plán, ale bude to paskvil.

  8. Ale tak stalo se tradici, ze Hugny z principu kritizuji vse co nevypadne z nich.
    A postupem casu dochazi k tomu, ze uz to lidi proste neberou vazne.

        1. U mne naopak. Jsem rada, ze nad vsim kriticky premejslej a nenechaj si znechutit svoji praci hloupyma argumentama. Jsou to dobri strazci mestsky kasy.

        2. Je jasný že starým strukturám Hugní aktivní přístup trvající už dva roky leze krkem. Ty starý struktůry totiž moc nemyslí a tak si v odpovědích musí vymýšlet a odrážet naprosto oprávněnou kritiku. Hugo je opozice dle mého gusta.

        3. Tak běžte a zase si zvolte ty stejný podvodníčky, manipulátory a němý ovce, na které jste již léta zvyklý.

          Doufám, že se místní klientelistická síť, vedená panem Bernardem moc nerozhněvá na naše aktivní “škodiče” zastupitele.

          Omluvte Hugo a Stan zastupitele, že se snaží hájit zákony a principy. Jsou mladí, pracovití a evidentně naivní, když si myslí, že by bylo fajn pokud zákony platí pro všechny stejně.

          Jen je otázka kolik lidí chce žít v tom vašem klientelistickém starém Humpolci, kde ruka ruku myje? A kolik lidí chce žít v tom novém, který představují již zmínění HUGO a STAN.
          Odpověď se dozvíme již za dva roky ve volbách, a vy akceptujte, že se zde a nejen zde budou objevovat pluralitní názory, to totiž k zastupitelské demokracii patří.

          1. no ja nerikam ze to neakceptuju. pluralitu si taky nepredstavuju jako ty, ze co neni po mim to je podvodny, si po sobe precti ten blabol o pluralite a hned nad tim neco o manipulatorech a podvodnicich. to je presne vono. nesouhlasis – ses starej podvodnik. ok tak jsem starej podvodnik. ale nesouhlasit jeste muzu ne? nebo mi reknete at se prestehuju?

    1. Mi přijde, že zcela objektivně kritizují. To, že v tvých očích kritizují vše, v mých očích dokládá to, že ODS dělá všechny ty věci prostě blbě, a tak se opozice prostě musí ozvat. Tak to prostě fungovat má jako ..

  9. Ano to by bylo všechno moc pěkné, kdyby z každého jejich slova nestříkala ta neovladatelná touha po moci.

    Kdo již nějakou tu léty danou zkušenost má ví, že když ptáčka lapají pěkně mu zpívají.

    Čas zatím je, tak věřme, že se objeví další kandidáti, ať je z čeho vybírat. Silné osobnosti s úspěšnou historií, těšící se všeobecné oblibě a sympatiím. Ale nepředbíhejme .)

    1. Touha po jaký moci ? Nevím, jestli si pamatuju dobře ,ale mohli kdysi mít post místostarosty, však? A nevzali ho, takže opravdu ,,tolik,, po moci ,,touží,,. Tobě už ale asi pomoci není. :-)))

  10. Tak když píšu o těch manipulacich a lžích, tak si přečtěte vyjádření p Bruknera na ofiko stránce něsta nebo FB.

    Proč neodpovídají na položené otázky na FB města, od paní Ciriakové? nebo proč nevyvrátí nařčení ze lži od zastupitele Voplakala? Proč nedají prostor na webu města zastupiteli Machkovi, aby mohl zveřejnit jeho ofiko odpověď? Co dělali od 3.9, kdy mají podklady, že úředníci místní i státní správy porušovali zákony( Hrbek, Jůzl, Trnka)? Proč neudělili pokutu za černé stavby pivovaru Bernard, před 7 lety, před 5 lety nebo v posledním případě před 2 lety? Proč se jako účastník řízení při stavbě Návštěvnického centra neozvali, když zjistili, že pivovar nemá vůbec řešené parkování? Proč nevypíšou výběrové řízení na poskytovatele služeb spojených s vodou a kanalizací? Máme více než 20 let stejnou firmu (vodak). Proč nejsou výběrová řízení na ředitele přispěvkových organizací? Proč zadávají firmě Masterplan i jiné zakazky v součtu za 1 mil Czk bez výběrového řizení?

    PROČ?

    Protože lžou a manipulujou a vy je ještě obhajujete, proč ne? je to vaše právo.

    Jsem rád, že je tady aktivní opozice, jsem rád, že s nima nešli před 2 rokama do koalice, protože lidi jako Brukner, Kratochvíl se znemožní sami svými kroky.

    Těším se na volby za 2 roky, věřím, že v Humpolci je víc lidí, kterým se zajídá předvaděný styl vládnutí od současné koalice.

    Změna je život, HUGO a STAN jsou změna!

    1. A byla předmětná zjištění dotažena do konce ? Pokud není důležitý postup, tak výsledek rozhodně ano.
      Protože takto to vypadá, že opozice na svoji práci nestačí. Nějaká kritika na FB či Humpoláku je skutečně málo.

      1. Tak nejdřív nechme konat město, to by mělo konat a pokud město konat nebude, tak věřím že bude konat HUGO.

        Mimochodem p Bernard přislíbil veřejně, že dá p Voplakalovi podklady dokazující, že neprofitoval na nezákonných černých stavbách a že ekonomicky nepoškodil finanční zájmy města. Jsem zvědavý jak tyto podklady budou vypadat, ale věřím že Voplakal a spol. všechno dotáhnou do zdárného konce.

        Držím palce!

    2. Ptáš se taky jako já proč město nereagovalo? A jak by přeci mohlo? Když už se jednou v tiskový zprávě lže, tak by v Brukner a spol. museli lhát znovu a znovu. Spirála lží. A snad nejsou až tak hloupí aby se k tomu uchýlili. Opozice jasnýma důkazama ukázala, že vyjádření Bruknera , kterému asistoval tiskový mluvčí placený z našich daní je lživé. Na radnici se chytli za nos a raději už mlčí. Zkazili by už jenom víc a víc. tak mlčí a vlastně souhlasí s kritikou ze strany opozice. Kór dyž je oprávněná.

          1. Nechytejte se každý pitomosti, kterou pronese,při porušování zákonů přichycený Bernard. Jenom se snažil odvést pozornost od pivovarských prasáren, tak začal plácat nesmysly.

            Pamatujte si dvě věci
            1) Bernard je lhář a na zastupitelstvu plácá, co mu slina na jazyk přinese.
            2) HUGO vždycky preferovalo a preferuje, aby lídr a kandidát na starostu měl VŠ vzdělání

    1. Je pravda, že současné vedení starosta (SŠ), tak oba místostarostové (VŠ), nám nenabízí žádný extra manažerské ani charakterové schopnosti, které by toto město potřebovalo.

      Věřím, že HUGO kandidát na starostu vedle VŠ vzdělání, bude mít i manažerské, osobnostní, jazykové (angličtina), ale hlavně charakterové schopnosti.

      1. VS jako bonus. Prioritni by rozhodne mely byt spolecne vseobecna obliba kandidata, dosazene profesni vysledky, zivotni nadhled a zkusenosti.

        1. Karel Kratochvíl – všeobecná obliba, profesní výsledky, životní nadhled a zkušenosti Tak to jsme se opravdu zasmáli 😀😀😀

          děkuji nechci a věřím že Karel, Vlasta a Alena stříhají poslední 2 roky na radnici.

          Volím změnu, volím Hugo

          1. To jsi opet hodne mimo. Rec neni o nikom konkretnim.
            Jen obecne prijatelne zakladni pozadavky volicu na kandidaty.

  11. Nic to nemění na mém pohledu na současné vedení města ( bída, bída, bída)

    Těším se na nové volby a věřím v lepší vedení, takhle špatný vedení si Humpolec nezaslouží😢😢😢

      1. To je fakt. Ale ,,zářivýho,, z něj navíc děláte vy. Jinak je to obyčejnej kluk. Slušnej. Chce městu a jeho rozvoji jen pomoct, nic víc.

        1. NO A JÁ SI MYSLIM ŽE PRÁVĚ PROTO ZNOVU KANDIDOVAT NEBUDE. DYŤ MUSÍ JEN VIDĚT JAK SE MU ZA JEHO SNAHY DOSTÁVÁ NEVDĚKU A NEOPRÁVNĚNÝ ZLOBY I KDYŽ TO ON SÁM SPOLU S HUGEM MYSLÍ DOBŘE.

          1. HUGO jako takové prakticky neexistuje, pouze zastupitelé za něj zvolení, ale jinak tento spolek není aktivní. A prý už se někteří ohlíží po kandidátkách zavedených stran v Humpolci, aby zase nemuseli shánět podpisy.

          2. Neexistuje? A kdo vydává ty jejich noviny asi? Jako za koho jiného v Humpíku v r. 2022 kandidovat než za sdružení nezávislých? A sběr podpisů? To je náramná kampaň a lidé ji vítají. Potkali jste někdy v ulicích 21 kandidátů ostatních stran? Já nikdy. Za celých x minulých let. Co byste chtěl lepšího? To, že se někomu sbírat nechce, je především lenost. Nic víc.

          3. na vsechno odpoved Ryzner. Ostatni nejsou. A se mu na to taky pekne vykaslou, pac videj ze to stejne nikam nevede a cely hugo je jenom zasterka pro moznost udelat si svoji osmicku a skolu. A pohadat se s bernardem. jinak na takovyhle konfrontacni styl nejsou staveny a vydrzi mu tam mozna par prizdisracu z hranipexu ktery to maj povinny.

  12. Podle toho jak tady neustale zvracis, je nejvetsi bida tvuj zivot.
    Zcela zrejme jsi zavisly ne na sobe, ale na urednicich radnice resp.
    na nekom jinem. Zacni u sebe a mozna tam i zkoncis.
    (jen nestranny nazor, nezavisleho obcana)

    1. Bohužel pán není sám, co si myslí, že máme momentálně hofně špatný vedení.
      Podívejte se jen za poslední dva měsice na jejich kroky, to je OSTUDA.
      I já jsem znechucen, co vedení města předvádí.
      Věřím, že volby to změní, jelikož toto si opravdu, jako občané Humpolce nezasloužíme.

        1. Že se budou dodržovat zákony a pokud už se zákony dodržovat nebudou, tak město podnikne všechny právní kroky, aby se viníci potrestali.

          Zatím se mi zdá, že se lumpárny na městě pěkně zametají pod koberec.

          A s tím nemůže být nikdo z nás spokojený.

          Je zajímavé, když vrcholní představitelé našeho státu udělají přešlapy, tak to vám vadí, ale jak ty samé přešlapy udělají představitelé naší radnice, tak to je v pohodě.

          Padni, komu padni!

          Zákon a pořádek, jinak se ocitáme v oligarchystickém systému, kdy je skupině (vy)volených dovoleno všechno a zbytek společnosti je popotahován za každou drobnost.

          A co jsem měl možnost vidět v posledních týdnech, tak z toho mi zůstává rozum stát.

          Černé stavby pivovaru, o kterých úředníci věděli, ale nezasáhli. Nevýběrové řízení na projekt do ulice Panskodomská za 1,9 mil CZK.

          Kolik je zde dalších pochybení, na které opozice nepřišla?

          A čeho by jsme si my občané všimli, kdyby zde HUGO nebylo? Tím chci říct myslíte si, že to jsou jediná pochybení za poslední roky?

          A nejvtipnější na celé záležitosti je, že pan Bernard přichycen opozici při porušování zákonů, označí tuto opozici za “škodiče” a nikdo z vedení města nebo zastupitelů z vládní koalice, se proti tomu neozve.

          Kde to žijeme? Když lupárny jsou přijímány vedením města, jako něco standardního a opoziční představitelé, kteří na ně upozorňují, jako obtížný hmyz?

          Vadí mi to co se zde děje a jsem přesvědčen, že toto jsme určitě jako občané nechtěli, když jsme volili, bez rozdílu koho jsme volili.

          Toto rozhodně nepatří do slušný společnosti. A jsem zvědavý jestli si to vedení města uvědomí a nechá objektivně vyšetřit?

          I já chci vidět jestli pivovar při pokládání černých staveb neokradl město? Myslím, že už i ta jejich obhajoba na zastupitelstvu je podezřelá, když tvrdí že je to mezi pivovarem a soukromou firmou.
          Jednou byli přichyceni při nezákonnostech, tak je asi normální, že doloží a dokáží, že alespoň zaplatili stejné náklady, jako naše město. Ale to né, najednou se z toho dělá super tajná smlouva, jako kdyby šlo o dostavbu Temelína.

          Zdá se mi, že se pan Bernard v Nadačním fondu proti korupci, toho moc nenaučil a nebo se toho naučil až moc, ale bohužel v neprospěch našeho města.

          Jde přeci o rozptýlení pochybností, nebo néé?

          A vyjádření pana starosty, že ty pivovarské dokumenty viděl a že mu musíme věřit, mě opravdu neuklidňuje. Pokud je pivovar ukázal starostovi rozhodně je může ukázat panu Voplakalovi, kterému to mimochodem veřejně slíbil. Myslíte, že se tak již stalo?

          Ne ne s touhle situací jednoduše nemůžeme být spokojeni a vedení města má a musí vysvětlovat!

          1. A co konkrétně očekáváte? Myslíte, že dojde k výměně na postech vedení města, nebo dokonce k výměně daných úředníků?

          2. tak ze se nejakejm 20-ti lidem v HU neco zda nebo nezda, to bych neresil. A vic magoru Ryzner nenalaka. To neustaly kviceni a kydani nesmyslu urcite neprospiva a konstruktivni neni.

          3. A JSOU TO FAKT NESMYSLY ? DYŤ TO JE VŠECHNO PODLOŽENÝ, NE? ASPOŇ CO SEM MĚLA MOŽNOST ČÍST.

          4. Pokud píšeš o 20 lidech z Huga, tak si přidej +6 dalších z naší rodiny. Mi teda určitě není jedno, že se ve městě pro byznys opakovaně porušujou zákony a nikdo oprávněný, kdo by měl konat, vůbec nekoná. a nadto se tady na Hugo plive špína ač by se jim mělo za podobné investigativní práce prováděné ve prospěch města a občanů děkovat. Co dalšího se na radnici záměrně přikrývá ??

          5. to sedim na prdeli. 26 – to je ohromujici cislo. s tim radnici urcite hugo ovladne.

          6. 26 urcite neni cislo finali takze ty si klidne sed ale ostatni muzou konat jak uznaji za vhodny

  13. Ruku na srdce. A ovlivňuje to, kdo sedí na radnici život ? Můj tedy rozhodně ne. Spoléhám sám na sebe a můj život je fajn i bez toho kdo sedí nebo bude sedět na radnici.
    Stejně si to tam bude dělat každý po svém, Pavel či Petr. Znovu to bude špatně, znovu se bude opakovat historie i hysterie.

    1. Nemáte pravdu a tímhle rezignovaným přístupem se jednoho dne probudíte a zjistíte, že jste se probudil do nedemokratického režimu, jelikož proč se přeci o něco zajímat, proč chodit k volbám, že?
      Jestli vám k životu stačí se vypsat na humpoláku, beru, ale vy mě neberte možnost být nespokojen a být náročnější na námi zvolené představitele, ať již na komunální, krajské nebo celostátní úrovni, jelikož jsem přesvědčen, že volení představitelé musí být pod tlakem opozice, novinářů, ale i občanů.

      A když vidím, že se purušují zákony, tak se mi nelíbí, že se s tím nic neděje.
      Úředníci věděli, že pivovar porušuje zákony, což se stalo před lety, ale myslíte si že udělili pivovaru pokuty za tyto černé stavby, teprve až když na to opozice upozornila, tak pan Bernard na zastupitelstvu řekl, že zaplatí pokutu, která mu bude vyměřena.
      Zkuste si jen tak postavit na svém pozemku baráček 3+1, bez stavebního povolení a uvidíte co bude následovat. Ale pivovar si může v Humpolci dovolit všechno, jelikož toho se všichni bojí, tedy až na HUGO, to se snaží upozorňovat na šlendrián bez ohledu, kdo se ho dopouští. A tak by to mělo být.

      1. Nelze srovnávat stavbu rodinného domku a uložení potrubí do země. Stát se to samozřejmě nemělo, tak ať dostane pivovar pokutu a zaplatí ji. O co tu pořád jde.

      2. Vy ale také nemáte pravdu, není stejné bojovat za svobodu a demokracii např. v nedemokratickém režimu a přirovnat to k nechození k volbám v režimu a době kde jsem spokojený a mám se dobře a proto k těm volbám nejdu (nechci nic měnit). Jestli to vede Petr nebo Pavel je jedno, hlavní je ten směr kudy to jde.
        Nikdo Vám nebere možnost být nespokojený, je to vaše volba. Vy naoplátku neberte na pranýř nikoho kdo k volbám jít nechce.
        Buďte náročný na všechny kolem, jak píšete, ani v tom Vám nikdo nebrání anebo buďte náročný především sám na sebe, kandidujte a změntě co bude chtít jestli Vám to lidé uvěří.
        Třeba přimějete jít lidi k volbám.
        Buďte náročný na všechno a na všechny a když uvidíte, že se někde porušují zákony, tak to jako řádný občan oznamte na příslušných místech.
        Jste schopen dokázat úředníkům, že o něčem věděli a nekonali? Pokud ano, buďte náročný i na sebe a dokažte to a donuťte je konat.
        Je určitě v pořádku, že HUGO na něco upozorňuje, jen aby také někdo nezačal upozorňovat na ně.
        Např. minulý týden, bylo to v pondělí nebo úterý (19.,20.10.) jsem postával u vývěsní tabule v ulici Příčná a vidím přes ulici Ing. Machka jak vyjíždí z vrat úřadu na kole a jede v protisměru jdnosměrkou??? (to se smí?) Zatupitele za STAN jsem před nějakou dobu viděl parkovat na místě pro invalidy ačkoli ivalida evidentně není a v autě nikoho dalšího neměl (to se také smí?).
        Opravdu lidem, kteří nejsou schopni a ochotni dodržovat ta nejzákladnější společenská pravidla věříte, že budou něco dělat lépe?
        Já tedy ne.

        1. přesně jako…takových neduhů by se u našich opozičních zastupitelů našlo daleko víc, jen není nikdo, kdo by na to stále upozorňoval. Hoďte po mě kamenem, kdo jste bez viny….

          1. Tak nejdřív doložte důkazně prohřešky opozičních zastupitelů, stejně jako doložilo HUGO porušování zákonů za strany úředníků ( Hrbek, Trnka, Jůzl )

            A proč vidíte rozdíl v černý stavbě pokládky trubek do městských pozemků a postavením si domku na svém pozemku, ale též bez povolení.
            A vidíte problém v tom, že pivovar dostal povolení k budování jeho Návštěvnického centra, i když neměl vyřešené parkování. A jak je možné, že stejný politici a úředníci nedají stavební povolení p Svobodovi, který staví bytovku na pozemku u rybníku Cihelna, do té doby než vyřeší pro tuto bytovku parkování.

            A je hezké vidět váš pokrytecký pohled na zastupitele z opozice, který možná jel na kole v protisměru, ale co p Bernard, ten byl evidentně přistižen při porušování stavebních zákonů, neměl by náhodou rezignovat na místo zastupitele? A co pivovarské okrádání města, myslíte si, že pivovar doloží, že se na celém porušování zákona neobohatil. A co ta pokuta, jak to že úředníci, kteří věděli, že pivovar staví černý stavby, jak to že mu nevystavili pokuty?

            Pojďme nejdřív potrestat to co je zde zdokladováno a zároveň všichni ostatní uvidí, že se zde nikomu nic neodpouští. Pak to možná skončí i tím, že se mítní politici budou omlouvat i za prkotiny, jako je 15 m jízdy na kole v protisměru.

          2. no tak kdyz je vsecko tak evidentni, tak uz kua podejte ty oznameni a je to. co vam v tom furt brani. si anonymne honite trika ale udelat nikdo nic nechce. jedinej (a to ho jako rad nemam) kdo neco dela je ryzner, zbytek jsou loutky a prizdisracove co mu akorat podlejzaj. kdyby nemel prachy a chtel vykony bez vidiny si u nej na neco sahnout (ze jo michale v hranipexu) tak v hugu nikdo nebude.

          3. To snad nemyslíte vážně? Opravdu argumentace ad hominem? To jste u mne hodně klesl(a). Vás mají v ODS určitě rády.

  14. Jenže z toho co píšete je zdokladovano na úroveň trestného činu nebo přestupku pramálo. To jen tady kydate špínu a nemáte v ruce nic.

    1. Fakt je třebas řesit tutonc věc přez TO? Proč ne bez účasti policie? Ať koná město v prvý řad samo . Podnět přeci jasně má

        1. Podle právní analýzy JUDr.Lebedové nedošlo k žádnému pochybení samosprávy, máte to v Radničních listech….proč ny město mělo konat? Konejte vy!

          1. JÁ TAM ČETLA NĚCO JINÝHO. JENOM ODKAZ NA SAMOSPRÁVU. O STÁTNÍ SPRÁVĚ ANI Ň. POŘÁD MĚSTO NEMÁ KONAT ?

          2. Nikdo nemůže za to, že máte problém s chápáním psaného textu. Koneckonců nikdo vám nebrání v tom nechat si zpracovat vlastní právní analýzu a neřídit se jen dojmologií. I TO můžete podat pokud jste tak skálopevně přesvědčena. Dokonce je to vaše občanská povinnost pokud o tom nevíte.

      1. Škoda promarněné šance, kterou město dostalo, mohlo ukázat a dokázat, že v momentě pokud někdo zneužije svého postavení, jako ti tři úředníci, město neotálí a koná, asi jsou rádi, že nemusí šetřit nikoho z jejich klientelistické skupiny. Jednoduše dávají politické náboje Hugu. Uvidíme jak se HUGO k této situaci postaví.

      1. Ale tak to se vi, ze jiz jsou vsichni prevleceni a mnozi v pekle.
        To je jen takova predvolebni historicka hlaska 😀

        1. Historická hláška taky byla..Volte voly, volte krávy, jen nevolte klerikály. Bohužel budou sedět na kraji v Jihlavě. Ještě že TOP09 konečně zmizela..

  15. Jak rika Terry Pratchett – nejlepsi je strcit vsechny politiky hned po jejich zvoleni do kriminalu. Usetri to spoustu casu.

  16. me osobne je jedno co se tu deje ale byl bych rad kdyby se konecne opravila ulice kolem penace smerem k cisticce uz to trva 5 let a porad nic vyhazuji se miliony vsude okolo za treba park kde se hlouci bezdomovci ale silnici nikdo neresi …a pres ty diry budeme jezdit opet mi pracujici co jezdime do prace hlavne ze bezdaci maji kde lezet v pohodli v parku ,,to auto co tam kazdy den buracim pres tuhle silnici mi nikdo z mesta neopravi .holt tam z nich asi nikdo kazdy den nejezdi jinak by to bylo hotovo …je to nejhorsi silnice ve meste uz 5 let hlavne ze veskere navazujici silnice jsou nove a tady uz je to na tank…..

  17. tuhle ulici lataji jak jen to jde …. poslat vsechny do pr. ku.. to stim nikdo nic neudela sama dira silnice v prdeli uz za svym zenitem a porad se tam tlucem to nikoho nezajima ….dopr delejte s tim neco nebo pozijete miliony na nejakou jinou kravinu co nejni potreba pro lidi jen utratit penize pro nekoho

  18. Vazene Hugo pamatujte si ze stejny dav ktery ted mozna bude jasat pri vasem zvoleni bude nakonec urcite jasat pri vasi poprave!

  19. Nenaslouchejte těm, kdož tvrdí, že hlas lidu je hlasem Božím; vždyť zběsilost davu je vždy velmi blízká šílenství

      1. Balnohová i Namyslo jsou nestraníci a nikdo neví, zda je místní soc.dem. znovu nominuje. To vlastně není jisté u žádného kandidáta.

        1. Doufám, že lidi jako Balnohová, Namyslo, Jirků, Vystrčil, Hrdlička, Arnotová, Dvořáková, Čáp a Mikulášek nebudou už kandidovat. Humpolci by to pomohlo, zdravá obměna!

          1. Tak zkuste pomoci těmto stranám nebo některé z nich se sháněním zájemců, když bude napříč spektrem hodně nových zájemců, tihle dinosauři humpoleckého komunálu odpochodují a nikdo je už nominovat nebude. Když lidi zájem kandidovat mít nebudou a raději zalezou do skořápky, že nemají čas a zájem, že nic neovlivní a raději bude kritizovat, pořád bude nadbytek dinosaurů.

  20. Mnoho volicu Hugo jako celek neoslovi. Ale jiste se tam najde par lidi, kteri by pod jinou prislusnosti uspet mohli. Alespon tedy ve volbach.

  21. Už vidím lidi, kteří kandidovali za HUGO, jak se nechají napsat na kandidátku ODS, KDU, ČSSD nebo ANO. Jen si představte sebe, jak jdete kandidovat za tyto strany za 2 roky s Kratochvílem s Bendlem, s Balnohovou, s Namyslem, s Jirků nebo Mikulášek, s Bruknerem nebo Arnotovou.
    Oproti tomu s Voplakalem nebo Machkem nebo Brzoňovou nebo Žaloudkovou.

    Jsem přesvědčen, že HUGO bude mít nejzajímavější kandidátku, jelikož budou mít z koho vybírat, hodně lidí v Humpolci se jejich práce líbí a inspiruje je, aby z role pasivních pozorovatelů začali být aktivní spolutvůrci. Těším se, těším.

      1. Nesouhlasím, když se podívám na představitele ODS a KDU nevidím ani schopnosti, ani chuť implementovat změny. O zástupcích ANO se schválně nezmiňují, to jsou jen zmatené figurky kromě Mikuláška, který má úkol nic neměnit

        Proti tomu cítím aktivitu, schopnosti a chuť po změně z HUGA a STAN.

        1. Zástupce STAN také není žádným expertem na to jak lépe řídit město. Nevím proč neustále považujete STAN za naději. Je otázkou zda vůbec slepí kandidátku.

      2. No přímo to není o stranické příslušnosti, ale každý má nějaký postoj a názor a někam názorově směřuje. A to bu´d víc vlevo nebo vpravo. Nevěřím, že toto dělení už je překonané.

      1. Když nepřevládne zdravý rozum nad hloupostí a snaha o rozvoj města skutečně pro občany nad klientelismem pro vybraný soukromý subjekt, pak v takovém případě Hugo nebude koaliční potenciál mít. Z jejich roli v opozici bude nadále profitovat pár vybraných lokálních dinosaurů a my občani můžeme jet snít o ideálním městě pro život. Já jsem přesvědčena, že když roli starosty může zastávat K. Kratochvíl, pak ji kludně zvládne i někdo z Huga.

  22. Věc názoru.

    Jsem přesvědčen, že HUGO je již na humpolecké scéně zaběhlou značkou a lidé, kteří se podílejí na jejich aktivitách jsou ztotožněni s touto značkou a premisami, které představuje. Nemyslím si, že někdo ať již výrazných nebo méně výrazných osobností této značky by měnil kabát. Nemají k tomu důvod, mají vlastní hlavu a svůj cíl a jsou taková správná aktivní partička, plná pozitivní energie, která má chuť měnit zaběhlé staré pořádky. Toto odhodlání nevidím u žádné jiné strany v Humpolci. Věřím, že HUGO vyhraje. I když vím, že jim to nebude nic platný, jelikož ODS, KDU a ANO je nebudou chtít pustit z opozice. Je to na nás voličích, jak ty karty rozdáme.

  23. Samozrejme pokud se mi nelibi kandidujici strana napriklad Figo, ale jeji clen Fanda Nejebal ano, tak ho proste a jednoduse zakrizkuju a dam mu hlas.

      1. Tak tak fištróni z ODS, KDU a ANO nikdy nedopustí, aby zde vládlo HUGO. A HUGO nikdy nezíská 11 mandátů, i kdyby tam byli samí Supermani.
        Museli by hodně uspět STAN.

        1. Proč hned fištróni? Volby nějak dopadnou a ten kdo bude mít nejvíc mandátů, ten začne jednat. Vyhrát volby je jeden krok, udělat koalici je ten druhý a složitější. Umět vyjednat koalici. Jistě by bylo fajn, kdyby vítěz měl 11 mandátů, ale to se tady v historii nikdy nepovedlo.

          Každý vidí tu novou koalici jinak. Někomu Hugo+ STAN, jiný třeba HUGo+ČSSD + někdo třetí. ČSSD samozřejmě bez nynější dvojice mlčících zastupitelů. Je tiž s podivem, že lidé z kandidátky soc.dem vyberou vždy ty provařené tváře z kauzy Nádraží. A to i když byli výrazně umístěni na zadní místa kandidátní listiny.
          No rok 022 rozhodne

  24. Aha, takze verici jsou prolhani cernoprdelnici.
    Ja jen doufam, ze existecne propadnou tvorove, co dokazi
    vyplodit takovy myslenkovy odpad.

    1. Nic proti věřícím.
      Ale p Brukner je prolhanej až kam. Pokud jsou věřící silné morální osobnosti, předpokládám, že si takového lháře znovu nezvolí do čela kandidátky a vyženou ho do náruče místní ODS, tam dokonale zapadne.
      A pak nic proti KDU

      1. Bez dvojice Brukner -Mácha je místní KDU-ČSL mrtvá strana. Nikdo z mladších k nim vstoupit nechce, stejně jako do jiných stran. Přesto si myslím, že stávající místostarosta jako člověk špatný není i přes chyby, které má ostatně každý.

        Takové malé soukromé hodnocení politických stran a hnutí v Humpolci. ODS-strana unavená setrvalým pobytem v čele města po dlouhých třicet let. Opravdu silného lídra také nemá. Současný předseda a starosta má ovšem dost energie a nově získaných zkušeností na obhajobu mandátu roku 2022. Je otázkou, kolik preferenčních hlasů získá jejich mašina na hlasy, spolumajitel místního pivovaru, je však jasné, že pokud bude kandidovat, tak opět dostatek hlasů dostane.

        KDU-ČSL jsem zmínil výše. Stávající místostarosta je možný adept i na post nejvyšší.
        KSČM- strana na umření, ale dvě tradiční místa v zastupitelstvu zuby nehty vydře. Bylo by ale pro radikální levici v Humpolci dobré, aby její zástupci byli více slyšet než tandem nynější.
        ČSSD- strana, která již třetí období po sobě nedokáže dostat prostřednictvím voličů jediného člena, členku do zastupitelstva. Momentálně nemají v zásobě ani lídra na posty ve vedení. Po rezignaci Bartákové na místo zastupitelky je vidět, že jejich současná dvojice v zastupitelských lavicích je stejně mlčící jak komunistická dvojka. Je to pro středolevicovou stranu škoda. Strana doplácí i na ztenčující se členskou základnu.
        TOP09- v Humpolci mrtvá docela. SPD- tajemný spolek asi pěti členů, bez větších snah o zviditelnění. Velký úspěch bylo nominování jednoho humpoleckého člena na druhé místo krajské kandidátky,tímto krokem dosáhli nejlepšího umístění na kandidátce pro humpoleckého občana.
        ANO- obávám se,že jako hnutí pobočku ve městě nemají, současní zastupitelé jsou nestraníci. Bohužel prakticky neviditelní. STAN- jediný zastupitel a opět bez existence humpolecké místní pobočky. V případě úspěchu STAN je možné, že by stávající jejich lídr mohl mít ambice i na místo na posty ve vedení.
        HUgo- ambiciozní skupina. Na post nejvyšší je možný jeden člověk z minulé kandidátky. Slabinou Hugo je fakt, že nikdo neví zda a v jakém složení postaví novou kandidátní listinu v roce 2022. Běží různé fámy.
        Domnívám se, že za současné situace pohledem závěru roku 2020 jsou možní tři až čtyři lidé na místa starosty a místostarostů. Co se stane za další dva roky je otázkou.

          1. Karle, nech toho…děláš věřícím jenom ostudu… to Ti nestačí, že budeme muset znovu nechat vysvětit kostel kvůli tobě?

  25. Tak jsem si naivně myslel, že tu najdu nějaké zajímavé nápady k rozvoji Humpolce abych mohl zodpovědně vyplnit dotazník. Není tu nic krom obecného nadávání na poměry. Vskutku skvělá vizitka jak příznivců opozice tak i koalice.

    1. Jen ať to jde k soudu, není nic lepšího než pohled nezávislého soudce. Alespoň se nám humpoleckým pravda ukáže.

      A jen na okraj, myslíte si že kdyby to bylo celé na vodě bez důkazů proti úředníkům, že by o tom psal celostátní server?

      PS: všimněte si, že pokud vyjde sebe hloupější PR článek o pivovaru, tak je ihned součástí hlavních článků na humpoláku. Ale tento článek, který vůbec neukazuje město a pivovar v tak dobrém světle, je odkázán jen na sdílení od místních anonymů. Přitom, kdy se Humpolec naposledy dostal do hlavních zpráv celostátního servru? Trocha odvážné vyváženosti by redakční radě humpolaku neškodila.

      1. z toho clanku uplne blije reklama a objedavka. Si myslim, ze az Ryzner soud prohraje, bude mit co delat a platit

  26. Základní body pro možný další rozvoj města bych viděla: Začít řešit postupně odpadní vody v místních částech. Vykoupit areál bývalého skladu jednoty a demolovat ho. Podpořit tam výstavbu malých bytů. Je to trend dnešní doby. Posílit kanalizaci ve městě,aby nedocházelo k tam masivním povodním. Nezužovat již další ulice ve městě.

        1. No jestli myslíte majitele bývalé vily v areálu, tj. RBrain Invest, tak ten zatím ubytovává pouze bezdomovce.

  27. Nevěřím na soud Pivovarníka vs. Hranaře. To je PR kachna!!!

    Naopak věřím, že HUGO celou záležitost dotáhne a předá policii a pak uvidíme ten šrumec jak mezi úředníkama, kteří porušovali zákony, v klientelistickém propojení s předními politiky ve vedení města, kteří nekonali, když konat měli.

    Největší chyby, se dopouštíte, když neustále podceňujete kvality a odhodlání svých protihráčů.

    Je pravdou, že radní jako Kostřicová, Kukrechtová, Kratochvíl, Bendl či Mácha, vůbec netuší na jak tenkém ledě stojí. Brukner a Mikulášek to možná tuší, ale tak nějak z té Bernardovi hry neznají únikovou cestu a budou to muset dohrát do konce🤮🤮🤮

    Rok 21 bude jedna velká řachanda, kterou Humpolec ještě nezažil.

    1. Tak to už abychom se začali bát… zatim to spíš vypadá, že už neví čeho se chytit, tak to zkouší přes media…co to bude příště, ze by TV?

      1. Bát by se měli ti, kteří jsou v tomto klientelistickém eitopfu namočeni, úředníci Hrbek, Trnka, Jůzl. Zbytek se uvidí, jak kdo na koho začne bonzovat, až to začne rozplétat policie.

        1. Pokud budou zdejší papaláši kupit další chyby a nezákonnosti, tak proč by to nemohlo skončit klidně v TV. Reportéři ČT, je kvalitní žurnalistika, která často rozplétá podvody na malých městech. Důležité je, že v mediálním prostoru zarezonovalo, že pivovar Bernard porušuje zákony a teď už bude pod určitým mediálním tlakem automaticky.

          1. A o jake nezakonosti se to vlastne konkretne jedna ?
            A kterym kompetentnim uradem byly jako nezakonosti klasifikovany ? Jedna se o nejaky prestupek nebo zlocin ? Omlouvam se za hloupe otazky, jen bych byl rad v obraze.

          2. Reportéři ČT a kvalitní žurnalistika, to jste asi spadl na hlavičku, že ! To je společně s Norou a Vašíkem profláknutá nejhorší žumpa co existuje, tam Humpolec vůbec netahejte, Wollner přijde určitě na to, že za všemi problémy v našem městě může stejně jen ten pacholek Babiš.

        1. dejte si studenou sprchu 😀 střety zájmů (knihovník si sám sobě prodává knihy, pivovarník nechává dělat kanalizaci) v podobě místní ods připomíná bureše… a perlička na závěr právní analýza alias prymula… paní doktorka lebedová se toho nebojí 😀

    2. Á, pán je prognostik, a nebo jen obdivovatel zloprcka. Jsem zvědav kdy se za své vývody Bernardovi omluví.

  28. Tak se více zajímejte a netravte čas na humpolaku, toť jediná cesta, jak být v obraze😀😀😀

    1. Lidi, lidi, lidi, proberte se, Bernard nikdy nezažaluje Rýznera s Voplakalem, nikdy! Je to jen laciné PR ze strany pivovaru.

      Co by mělo být důvodem žaloby? Že HUGO zjistilo, že pivovar společně s úředníky porušovali stavební zákony?
      Že prováděli černé stavby? Nebo že dostali stavební povolení na Návštěvnické centrum, i když nemají vyřešeno parkování? A kdo to parkování bude řešit? Město?, které za svoje peníze postaví parkovací dům?

      Za co by se ti pánové měli pivovaru omluvit?

      Nemělo by to být naopak, že se pivovar ústy pana Bernarda omluví občanům Humpolce a veřejně předloží všechny doklady, dokazující, že náklady na výkopové práce si rovným dílem rozdělil s městem?

      Vždyť je to absurdní, firma porušuje zákony a chce žalovat lidi, kteří na to upozornili!!!

      Začínám chápat co znamená MĚSTO PRO BYZNYS, můžu si dělat co chci, i když porušuji zákony, hlavně když mě kryjí úředníci a když mi na to opozice přijde, označím je za ŠKODIČE s tichou podporou většiny mlčících zbabělejch zastupitelů, kteří se nechtějí postavit panu Bernardovi.

      Palec nahoru pro HUGO!

      1. hele sorry jako ale da se na to taky koukat tak, ze dokud neni receno ze bernard ty zakony porusuje tak je neporusuje a tak kazdej kdo to tvrdi poskozuje jeho prava. to ze nekdo nekde neco zakvici, este nemusi znamenat ze ma pravdu, i kdyz si to sebevic preje

        1. To jsou, přátelé, s prominutím všechno jen zbytečné tlachy. Pokud celou kauzu oprostíme osobních záští, pak pokud někdo zjistí porušování zákona, je jeho povinností na toto upozornit příslušné orgány. Ty jsou pak povinny konat dle zjištění. Pokud na to zde někteří reagují tím, že je vše podplacené a domluvené, pak nechápu proč ti stejní pisatelé pak vyzývají k účasti v komunální politice, v komunálních volbách – to vše by pak muselo být tedy také „cinknuté“ a jako takové tedy nehodné dalšího zájmu…

    1. No tak to je idealni, jestli de o jeho vlastni pozemek. Hugu slo preci hlvne o to aby na nevyresene parkovani nedoplatili obcani. Estli ma Bernard pozemek H. Kotyzy pak cajk.

  29. Stačí když ho bude mít pronajatý .
    Takže dál tam máme hrdelní zločin – trubky v městské díře .
    Mnooo obávám se, že to Hugnám na politický proces ale stačit nebude.
    Nevím, nevím, ale tudy cesta na radnici zřejmě nepovede, Co zkusit něco
    slušného čím občana voliče zaujmout ?

    1. No je s podivem, že už nedostal pokutu za to, že to dělal bez povolení. Ta by měla následovat jako první. To ostatní už je v rovině spekulací.

      Mě jako obyvatelku města spíše zajímá, zda jsou nějak evidováni chalupáři a chataři na území Humpolce, kteří zde žijí celý rok, zvláště ti z Prahy, v souvislosti s koronavirem, do Prahy neodjeli a nikde nestojí před jejich chatami a chalupami popelnice. A v Praze možná byty draze pronajímají někomu.

      Tady je cena 780 korun na osobu, bez šance na výjimku pro osobu nad 80 let na slevu a tady možná utíkají peníze.

          1. „Zvíhodnění“ určitě nebude. Nikdo totiž neví, co to je.

      1. Stale dokola….. Prazaci vadi? a proc?

        Pokud tu maji chalupu a na te adrese nikoho hlaseneho – plati za odpad pausal, jako za jednu osobu. Plnou palbu pak plati tam, kde jsou hlaseni, pravdepodobne v Praze.

        A k tomu lidi, co jsou u nich v Praze v podnajmu tam neplati. Naopak – plati tam, kde jsou hlaseni, treba zrovna v Humpolci …..

        Pomer „prazaku“ na venkove a dojizdejicich z venkova do Prahy bude rovnomerny po cele CR, takze se platby za odpad vyparuji. Jen ta zavistiva ceska dusicka nad tim bude stale hloubat 😀

          1. Omyl. Nemíchat Františka a frrrr. Není to tatáž osoba 🙂

            frrrr

  30. A sakra. Já platím jak mourovatý a popelnici mám schovanou. Vyndávám jí jen na vývoz. Tak to budu asi také podezřelý.

    Jinak není nic snažšího než aby jste sepsala ulice a čísla baráků kde máte podezření a zaběhla s tím na městský úřad k prošetření. To by mohlo vaši zvídavost ukojit. Zároveň
    tím městu pomůžete od případných neplatičů.

  31. Konečně se tady někdo postavil té klientelistické hydře, řízené mocipánem Bernardem.
    Smekám před tahem na branku Zdeňka Rýznera, že se do toho místníhu hnusu pustil.

  32. Góly, ale dávat umí a na to se v politice hraje.
    Pochybuji, že místní ODS za 2 roky vyhraje volby.
    HUMPOLECGO! Go go go

    1. To je fakt! Rýzner není v zastupitelstvu, HUGO sedí v opozici, ale to jim nic nebrání, že jsou to oni, kdo nastavuje agendu.
      Dostat pivovarské a úřednícké nezákonnosti na celostátní mediální úroveň, je opravdu husarský kousek. Pivovar má z ostudy kabát a humpoleckým úředníkům lepí zadky z budoucího vyšetřování. Chápu, že Kratochvíl, Brukner a Kukrechtová to policii nepředají (což je mimochodem diskredituje do budoucna, na vedoucí posty na radnici), ale Rýznerovi věřím, že to dotáhne do konce. Konečně zde začnou platit férové podmínky pro všechny. A tak by to mělo být. Jestli se to HUGU povede, mají můj hlas.

      1. Na malým městě tipu Humpolec by jsme měli umět tyhle věci řešit bez účasti policie. Akurát si mediáma dělá Humpl ostudu . To se vážně koalice s opozicí neuměj rozumě dohodnout ?

  33. Pokud se porušují zákony ( a ty se zde porušovaly), tak to není o tom, že se koalice domluví s opozicí, to se jednoduše musí podstoupit policii. Otázka je, proč to neudělá vedení města? Proč hrají mrtvého brouka a celé to přenechávají na HUGO?

    1. Mě přijde že jste to video snad neviděl. Jediné k čemu došlo je přestupek (nikoliv tč) a pokutu za něj pivovar zaplatí a dopředu s tím počítal. Co ještě?

        1. Že z porušování zákonů těchto úředníků, profitoval pivovar je věc druhá a nechám na laskavém zvážení občanů Humpolce jestli to byla náhoda, že za všemi jejich nezákonnými kroky stál vždy pivovar, jako příjemce té to “výhody”

          1. Nebudu hledat neco co pravděpodobně existuje pouze ve vasich pokřivených predstavach.Pokud to víte, zkopirujte to sem, jinak jen nesmyslně placate.

    2. uprimne mi kolikrat na stavebnim helfli s tim, ze netrvali dogmaticky na dokumentech ale nektere veci se daly dodelat dodatecne. a zakon tim neporusili. kdyz je pripustne neco dodelat a schvalit, neni to poruseni zakona. muze se ti to nelibit ale to je tak vsecko

      1. Stejná odpověď, najděte si podklady pro 13 zastupitelstvo, ani město se nebrání, že byly porušeny zákony ze strany úředníků!
        Chyceni při činu!

        1. si asi nerozumime, kdyz rikam ze zakon porusen nebyl, tak asi nebyl. co je ted mezi ryznerem a bernardem je vic osobni a v rovine prani ze strany ryznera nez fakticky.

  34. Jedna věc je kydání špíny na konkurenci za účelem převzetí moci ve městě,
    druhá věc je kvalifikovaná klasifikace kompentních orgánů. A pouze ta má nějakou hodnotu.

    1. Ono se to všechno velice rychle ukáže a je fakt, že pravdu na humpolaku nemá smysl hledat

      Trpělivost růže přináší.

  35. Jediné řešení je nezvolit ani pana Bernarda ani pana Rýznera do nového zastupitelstva. I když on tam ještě není. Je na čase,aby se trochu profese členů a členek zastupitelstva proměnily. Kantorů, velkopodnikatelů, lékařů jsme tu měli za tři dekády hodně.

    1. Ale ani obměna zastupitelstva nepřinese nové úředníky, kteří akceptují porušování zákonů a stavebních předpisů jako se tomu děje nyní.

      1. Tak potrestat na platu, odměnách a pod. Takový trest dostávají i soudci a jiní. Jaký trest byste si pořád představovali. Rozhodně to není trestní čin.

  36. Humpolečtí úředníci porušují zákony, vedení města je kryje a dělá, že se nic neděje. Jen by mě zajímalo, kolik jim musel Bernard namazat, aby pro pivovar ty zákony porušily!!!

    HUMPOLEC: MĚSTO PRO BYZNYS!

    1. Třeba čekají až jim Bernard předá doklady za výkopové práce, co jim veřejně slíbil a pak to vemou z jedný vody na čisto.
      Nebo vy snad věříte Bernardovi, že platil 50% výkopových prací? Nebo věříte, že to Bernard dá k soudu? NEBUĎTE NAIVNÍ!!!

    2. Bernard lže a věřím, že HUGO dokáže, že pivovar ušetřil peníze na úkor města, při jeho černých stavbách. Ať pivovar zveřejní všechny dokumenty, dokazující opak. Je to v jeho zájmu, je to v zájmu nás občanů, se dozvědět co nejrychleji kde je pravda. Nevěřím vyjádření starosty, že dokumenty viděl a všechno je v pořádku. Pokud je mohl vidět starosta, myslím že je můžou vidět i občani Humpolce, ať se přesvědčí.

  37. Tomu nerozumím o jaké peníze pivovar město připravil.
    Město vykopalo díru, kterou by vykopalo tak jako tak.
    Jak se městu zvedly náklady tím, že si do díry Bernard přihodil pár trubek ?

  38. Když si přihazujete k někomu trubky, je přeci normální, že i výkopové práce si rozdělíte 50 na 50.
    Jelikož, kdyby pivovar pokládal trubky sám tak by zaplatil celé náklady výkopových prací.

    Nota bene jsou to městské peníze, se kterými musíte zacházet, jako řádný hospodář, tzn dělba nákladů je naprostá samozřejmost

    Představte si sebe v situaci, kdy výkopové práce zaplatíte ze svého, ale všichni známý si do vašeho výkopu položí svoje trubky, ale vám nepřidají ani korunu, řka, že by jste ten výkop stejně platil, tak o co jde.
    Už vidím jak by jste na takhle nevýhodnou dohodu přistoupil.

      1. No a pokud způsobil škodu převyšující 500 tis czk, tak se již dostáváme do trestně právní roviny se sazbou 5-8 let. Nechtěl bych být v kůži nikoho z místních úředníků vedoucích politiků a ani samotného Bernarda. Ale věřte, že zatím jsme na samém začátku, ale r 21 bude opravdu pestrý.

    1. Nevím, školy nemám, ale připadá mi že docela slušně placate. Jakože když město rozkope silnici a já řeknu že bych si tam natáhl kabel s elektřinou tak musím zaplatit 50 procent výkopových praci? Jste si skutečně jist že se to počítá jak uvádíte? Protože ty trubky hádám nezabiraly polovinu vykopu.

      1. Pokud si do městských pozemků přidává infrastrukturu soukromý subjekt, který ji bude využívat jen a jen pro sebe ( jako je tomu v případě vodovodních trubek pivovaru Bernard), pak je zcela logické, že by se měl tento soukromý subjekt i finančně spolupodílet na výkopových nákladech. A jak jinak je rozložíte než férovým 50 na 50. Jelikož do výkopu se dávala infrastruktura města a pivovaru ( voda, voda)

        Zároveň si neustále připomínejme, že Pivovar pokládal trubky bez potřebných stavebních povolení. Už jenom, kvůli této benevolentnosti ze strany města, měl pivovar platit minimálně 50% částku, jelikož kdyby čekal na vyřízení povolení ( územní rozhodnutí, stavební povolení, což nemá do dnešního dne), musel by celou investici zaplatit sám.

        To zde vůbec neotvírám otázku, jak to, že když všichni zůčastnění věděli o pokládce infrastruktury bez potřebných povolení, jak to že nebyla již dávno pivovaru vyměřena POKUTA!!! Teprve dnes s mnoha letým zpožděním se sám pivovar přihlásil na zastupitelstvu, že zaplatí pokutu. To jí nikdo nedokázal za ty roky vyměřit? A proč jí pivovar již dávno nezaplatil? Když to pro ně nejsou žádné velké peníze?
        Není to náhodou ukázka klientelisticko – oligarchistického spolčení, který si pravidla a principy stanovuje sám a zákony mu jsou UKRADENÝ.

        Což znamená, že z logiky věci je normální a slušný, že se tak bohatá firma jakou pivovar Bernard je ( vydělává EBIDTA 200 milionů ročně), bude spolupodílet min 50% nákladů.

        Netuším, proč se zde pořád zastáváte Pivovaru, pokud se bude chovat město tímto způsobem ke všem firmám a občanům, přijde na buben a bude zde anarchie. A to přeci není a nemůže být něco co bychom si přáli, aby bylo v našem městě bráno jako standard.

        Zákony a principy musí platit pro všechny stejně!

        Což znamená začněme tlačit na vedení města, aby celou věc prošetřili a potrestali všechny provinilé úředníky a přiměli Pivovar, aby veřejně předložil finační doklady, ať všichni občané Humpolce vidí, jak to opravdu bylo. Určitě by to dnešní zjitřené atmosféře pomohlo. Jestli se nepletu spolumajitel Pivovaru Stanislav Bernard byl spoluzakladatelem a dlouholetým členem Nadačního fondu proti korupci. Transparentnost, transparentnost, transparentnost, jedině tak má Pivovar šanci si napravit značně pošramocené jméno!

        1. Ale kulový. 50/50 to bude platit pokud si já se sousedem Frantou domluvíme společný vykop a ten pak společně zacalujeme. Nemyslim si, ze by situace kdy mesto kope ulici a nekdo si tam soukromě položí svoje veci bude neobvyklá. Není běžná ale ne neobvykla. Takže zcela jistě (jako dnes uz na vsechno) na takový případ existuje nějaká vyhláška či prováděcí předpis, protože k takové situací nedošlo poprvé tady v Humpolci před pár lety. Takže – vycházíte z tohoto předpisu a můžete na něj odkázat? Rád si ho prostuduji. A nebo to co tu píšete je jen – je to tak, protože já si myslím že to tak je? Abych věděl jestli hovořím s někým kdo se v problematice vyzná a nebo s pouhým dojmologem.

          1. Prostudujte si stavební zákon.

            Pak se ozvěte🤪🤪🤪

  39. Zase na druhou stranu, takto s tím lidi otravovali jen jednou. V opačném případě by to byl dvojnásobný opruz pro občany . A to se cení.

    1. Máte docela slušně pokroucenou představu o dodržování zákonů. Sice se tady mafiáni kolem Bernarda obohacují a opovrhují zákony, ale silnice byla rozkopána jen jednou což minochodem nebude pravda.

      V ulici Na Stupníku, kde Pivovar Bernard pokládal černou stavbu, se bude zanedlouho znovu kopat a pokládat vysokotlaká kanalizace našeho milovaného pivovárku.

      Tak i ten argument o dvojím rozkopání je lichý. Fakta jsou fakta!!!

  40. Moment. Kdo tady chce kazat o dodrzovani zakonu ?
    Nejaka ta dira je opruz, ale na kruhac to ani hooodne zdaleka nema.
    Jestli by nebylo lepsi udelat nejakou osvetu o skodlivosti navykovych latek.
    Takovou galerii s fotkami tragickych nehod ci jinak zmarenych zivotu diky tomu
    svinstvu. To by mohla byt seberealizace a zaroven prospech pro obcany.

    1. myslíte jak se kolikrát alkoholem nametli urednici mesta a pak to bylo samotnym uradem zameteno pod koberec?

      1. Souhlasím s příspěvkem výše, nechť Pivovar BERNARD, veřejně doloží jak se spolupodílel na finančních nákladech výkopových prací. Na tom není nic tajného.

    2. Mohla by to být stálá výstava na téma JAK ALKOHOL NIČÍ ŽIVOTY a vystavená bude v nově otevřeném Návštěvnickém centru v pivovaru, ať všichni návštěvníci vědí jak je alkohol hnusný.

      1. Souhlasím ať město a Pivovar ukáží dokumenty kolik peněz pivovar zaplatit, na tom není nic nenormálního, alespoň všichni uvidíme jak bohatá firma jako pivovar se spolupodílí na nákladech.

        1. Může mi někdo vysvětlit, proč vůbec pivovar tají, dokumenty kolik zaplatil za výkopové práce, vždyť na tom není nic důležitého nebo super tajného?

          1. Mno, napadlo vás, že s tím musí souhlasit taky firma která ty práce prováděla?

  41. Pane Bernarde prosím, ukažte doklady, že jste se spolupodíleli na výkopových pracích. Ať už ty štěkající Hugny, přestanou. A pak je dejte ihned k soudy ať kňučej a zálujou.

    1. Myslíte jeho tenisovýmu sparingpartnerovi Kratochvilovi, to je možný, ale ten pro mě není záruka objektivity, ale ani nemá auditorský standardy práce s ověřováním údajů a čísel, tomu opravdu knihkupec nerozumí, nic proti němu. Když transparentní tak předložit předsedovi Kontrolního výboru, Tomáši Voplakalovi, kterému to pan Bernarda veřejně slíbil na minulém zastupitelstvu.

          1. Bernard je kolenovrt a myslel si, že si s Kučerou můžou dělat co chtějí.

            Kardinální otázky zní: Bylo vůbec potřeba, aby město kopalo vodovod v Rašinově ul a v ul Na Stupníku, nebo to bylo jen kvůli Pivovaru, aby si tam mohl Bernard položit zadarmo trubky? Samozřejmě bez všech stavebních povolení.

  42. Přikláním se k tomu, že Vodak dostal zadání od Kučery, kde mají kopat vodovod. Bernard pak náhodně a zadarmo přiložil svoje trubky. Vyčůranost těmto pánům rozhodně neschází.
    Pane Bernarde styďte se, vaše chování je opovrženíhodné.

    1. Pivovarník?Nikdy!
      Roky to tady prochází,všichni mu plácaní po ramenou,protože “BeerFest” a značka Bernard,to je Humpolec.Na změnu si jen tak nezvyknete.Nejde si na to zvyknout.Vlak už jede a nestaví.Ti co nasedli a cestou přistupovali,Ti se vezou a to do parádního průseru.Těším se na druhé dějiství.

      1. Porušování předpisů ze strany pivovaru se děje pořád… návštěvnické centrum už mělo být dávno hotové a staví se dál, ul. Jihlavská od náměstí kvůli tomu uzavřena, když vlastně není důvod, ale úředníkům je to fuk!

  43. Tak hlavně, aby to nebylo fuk občanům-voličům a jednou provždy vystavili ráznou stopku Bernardovi ODSce, a jako bonus by to mohlo smíst LHÁŘE Bruknera.

    Pak má Humpolec naději na postupnou očistu od této mafie a charakterově pokřivenejch lidí

    1. Ano, ale musí být dostatek nových zájemců o post zastupitelů. Pokud nebudou, staré tváře zase lidé zvolí. A myslet si, že celý Humpolec spasí jedno volební sdružení s písmenem H v názvu je bláhovost, ubohost a demagogie. Musí se vytvořit dělný tým napříč spektrem. A to píši jako nevolička ODS. Tak hned nekřičte, že nechci změnu.

        1. A co když změny chtěl ale bojej se to říct kvůli tomu aby po nich ti, co lezou do p*dele Stanislavovi, nešli ?

          1. Zajímavý. Veřejný zakázky se podobně ,,uměly,, soutěžit i tady. Ještěže Hugny vyvinuli úsilí aby na nepravosti veřejně ukázaly. Stačí se podívat na poslední případ jak radnice chtěla přiklepnout zakázku za skoro dva mega bez soutěže To Brno nebude fakt jenom náhoda

  44. Trochu z jiného soudku. Všimněte si, jak dopadlo zrušené autobusové nádraží. Minulé zastupitelstvo mělo „hic“ se vším kolem tohoto areálu včetně přilehlého parkoviště. Viz, poslední schůze zastupúitelstva města v roce 2018 před volbami. Všiichni si pamatují i změnu využití pozemku onoho nádraží v územním plánu. Někteří zastupitelé se báli, že když se to nepovolí, udělá monopolní dopravce z nádraží parkoviště kamionů. Nátlak ze strany dopravce byl enormní. Tak se to vše schválilo. Prý by opačné rozhodnutí ovlivnilo reputaci města a zájem investorů.

    A výsledek?? Dva roky uplynuly a co je na nádraží? Vesele tam stojí kamiony se dřevem, cisternami, stavebním materiálem. Nikdo dnes ani nepípne, že by tam vznikla ona proklamovaná obchodní zóna, za kterou kopal bývalý tandem starosty a místostarosty.. Kamiony tam stojí a lidé si zvykli.
    Uvidíme, zda roku 2022 tam bude něco jiného. Jen jedno víme jistě, kvalitní nádraží tam už bude těžko.

    1. Kvalitni nadrazi adekvatni nasemu malomestu mas hned vedle cerpacky Icom.
      A co udela soukromy majitel s pozemkem, kde kdysi zastavovaly busy je ciste na nem. Proklamovana obchodni zona tam klidne vzniknout muze. Staci aby si ten pozemek nekdo koupil a zacal budovat. No zatim se zrejme nikdo nenasel. Tak co kdybys do toho sel kdyz mas tolik rozumu ?

    2. Mel tam byt Kaufland, ale protoze tehdejsi spolek ProHumpolecko, za kterym se skryvali nekteri clenove dnesniho uskupeni HuGo, delal vse mozne i nemozne, aby se tam nic nestavelo, tak to dopadlo, jak to vidite dnes. Kaufland stoji opodal a z AN je parkoviste kamionu a bezdomovcu. Takhle to konci kdyz se vsechno politizuje a par lidi nevi kde se realizovat….

      1. Nemáte pravdu. Původní investor Kauflandu zjistil, že pozemek nádraží je malý a od záměru Kauflandu upustil. Nový investor se rozhodl stavět u komínu. Takže ne politika, ale investor

        1. To byla uz jen oficialni odpoved. Jak velky/maly pozemek to byl snad vedeli dopredu, uz kdyz o nej projevili zajem.

          1. Kaufland na nádraží měl stavět někdo jiný než staví ten současný. Pochopte to už.

          2. Ja to chapu, predtim to chtel stavet Frantik a nakonec to postavil Pepík, ale vyskedek je porad Kauflad. To zas pochopte vy!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Humpolec bude brzy bez lékařů, benefity netáhnou. Město hledá spojence

St Říj 21 , 2020
„Hledáte lásku na celý život? My hledáme vás. Dejme to dohromady.“ Tak zní slogan z kampaně, kterou město Humpolec k sobě zatím marně láká nové praktické lékaře, pediatry a zubaře. Desetitisícové městečko ležící u dálnice D1 na Pelhřimovsku má dlouhodobý problém s nedostatkem lékařů v soukromých ambulancích. Čtěte dále:   […]
Humpolec bude brzy bez lékařů, benefity netáhnou. Město hledá spojence

You May Like

Témata