Sezona 2003 Profil Cupu

Letošní sezóna Hobby autokrosu je sice již uzavřená, ale pokud Vás zajímá jaká byla, přečtěte si tento příspěvek.

Celou sezonu nejen pod Vilémovickým lomem v Humpolci, včetně popisků a fotografií, můžete vidět na ofociálních stránkách hlavního sponzora firmy Profil.




Hobby autokros jsou automobilové závody na tratích se šotolinovým povrchem, které se velmi podobají autokrosu tak, jak ho zníme z našich tratí již delší dobu.


Tato disciplína se vyvinula na základě zájmu autokrosových jezdců. Její vznik byl podmíněn snahou organizátorů pozvednout sportovní úroveň těchto závodů a při neustále se zvyšující technické úrovni závodních vozů především zajistit bezpečnost závodníků a diváků.



Na rozdíl od běžného autokrosu, jehož se účastní jezdci se závodní licencí a vozy s homologací FIA, se hobby autokrosu může účastnit každý jezdec, jehož vůz splňuje technické předpisy, stanovené pořadatelem závodů. Výrazně nižší finanční náročnost těchto závodů umožňuje účast široké veřejnosti v této atraktivní motoristické discilíně.


Vrcholným podnikem pořádaným na území České Republiky je Českomoravský pohár v autokrosu. Pohár se skládá z 8-mi závodů, pořádaných na známých autokrosových tratích.


Každý závod se jede systémem 3 bodovaných rozjížděk, na základě jejichž výsledků postupují jezdci do finálových jízd A a B. Do celkového pořadí Českomoravského poháru se započítávají body z finálových jízd.

Čtěte dále:   Fotbalisté Humpolce zachránili remízu s Bystřicí až z penalty chvíli před koncem

olaf

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Noví investoři ve městě

Út Lis 25 , 2003
V areálu CTP D1 a na Pražské ulici by měly vyrůst nové výrobní haly. Čtěte dále:   Humpolec tradičně zahájí autokrosovou sezonu

You May Like

Témata