AUTOKROS V HUMPOLCI – MISTROVSTVÍ ČR

Již v neděli 13.dubna se jede na známé humpolecké trati Pod Vilémovským lomem úvodní závod Mistrovství ČR v autokrosu.

Vzhledem k tomu, že pořadatel prvního závodu MČR z Nové Paky, pro katastrofální stav autodromu závod přesunul na pozdější termín, je zahajovacím místem právě Humpolec. První závod v roce slibuje velikou atraktivitu, bohatou návštěvu diváků i nebývalý zájem médií a sponzorů.

Většina jezdců vytáhne ze svých garáží nové speciály, na kterých celou zimu dřeli a cpali do svých miláčků veškeré peníze, které dali dohromady. Jan Smrž, jehož otec se narodil v Humpolci a byl zakladatelem Junior Buggy, vyjede s úplně novým strojem Tatra, který pro něj postavil několikanásobný mistr republiky a mistr Evropy Jaroslav Hošek. Motor pak připravila továrna Tatra. Sám Hošek pak má připraveny stroje dva: ten první je opět osvědčený dvoulitrový Ford s turbodmychadlem a druhý je plnokrevná čtyřlitrová Audina. Budeme vidět, která buggina bude již šedesátiletému pilotovi lépe sedět v ruce. Mladý Pavel Němeček z Jihlavy, loňský vicemistr republiky, také zrepasoval celou svou šestnáctistovku Hayabusa a k tomu ještě letos maturuje na průmyslovce. Bude tedy mít asi nejtěžší sezónu své kariéry. Pavel i jeho mladší bratr Aleš, který jezdí ve třídě Junior, si vše na svých autech dělají sami a otec Vladimír přísně dohlíží na práci svých potomků. A může z nich mít opravdu radost.

Trať bude opět kvalitně připravená a zázemí se dočkalo obrovské změny. V areálu byla postavena nová hala, kde bude probíhat technická přejímka. Kromě toho zde budou časoměřiči, dílna pro nutné opravy buggin, techničtí komisaři, ředitel závodu, tajemník AMK spolu s pracovníky pro formální přejímku a hlasatel pro parkoviště závodních strojů. V budoucnosti zde bude i další moderní sociální zařízení. Neuvěřitelné na tom je, že celý tento komplex vlastně vybudovali přes zimu pouze čtyři členové AMK. Pavel Urban, Luboš Krejcar, Milan Šarovec a Jan Ságl. Tito obětaví lidé chodili pracovat na stavbu haly každý den po zaměstnání až do pozdního večera, víkendy nevyjímaje. Samozřejmě bez podpory sponzorů by to také nešlo. Všem patří obrovské ocenění a obdiv nad jejich úsilím. Vytvořili naprosto neuvěřitelné dílo a vlastně skoro bez prostředků. Pořadatelé z Automoto klubu v Humpolci pomýšlejí do budoucna hodně vysoko a po dobudování areálu chtějí požádat o pořádání závodu seriálu Mistrovství Evropy.

Čtěte dále:   Bývalou Jednotu v Hněvkovicích využijí děti. Budovu koupilo město

19.března proběhla v Humpolci i první tisková konference v historii AMK. Důvodem bylo představení nového generálního partnera automoto klubu – Rodinného pivovaru Bernard, nového hlavního partnera Truhlářství Profil s.r.o. a pilota nejsilnějších buggin Jana Smrže, jehož původem je město Humpolec. Dále se zde nastínily i plány do budoucna a termínový kalendář autokrosových závodů v Humpolci na autodromu Pod Vilémovským lomem.

13.4. MČR v autokrosu
19.4. Českomoravský pohár v autokrosu Profil Brouk Cup
24. – 25.5. MČR v autokrosu Racer Buggy
12.7. Českomoravský pohár v autokrosu Profil Brouk Cup
11.10. Setkání mistrů autokrosu – Bernard Cup
18.10. Českomoravský pohár v autokrosu Profil Brouk Cup

Program: 13.dubna 2003

5:45 otevření sekretariátu

5:45 – 7:45 administrativní přejímka – kancelář tajemníka závodu
7:45 uzávěrka přihlášek se startovným 2000,-
6:00 – 8:00 technická přejímka – parkoviště závodních strojů
8:15 – 8:30 1. zasedání sportovních komisařů – kancelář ředitele závodu
8:30 – 9:30 1. oficiální trénink
9:45 rozprava s jezdci
10:15 – 11:15 2. oficiální trénink
11:20 – 11:40 2. zasedání sportovních komisařů – kancelář ředitele závodu
11:45 – 12:35 začátek 1. série rozjížděk
13:05 -13:55 začátek 2. série rozjížděk
14:25 – 15.15 začátek 3. série rozjížděk
15:20 3. zasedání sportovních komisařů – kancelář ředitele závodu
15:45 – 16:15 finálové jízdy
16:25 IV zasedání sportovních komisařů – kancelář ředitele závodu
16:35 slavnostní předání cen – prostor před budovou ředitelství

Na všechny závody MČR, Profil Brouk Cup i Setkání mistrů Vás srdečně zvou pořadatelé AMK Humpolec. Občerstvení bude bezvadně zajištěno a slosovatelné programy budou obsahovat velmi hodnotné ceny.

Martin Čech

Plakát na Autokros

Axl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Ve výši platů Vysočina zaostává

So Dub 12 , 2003
Čtěte dále:   COOP otevřel svou první automatizovanou prodejnu v Humpolci

You May Like

Témata