Hlídejte si auta a peněženky

2

V úterý 23. října v podvečer ohrožoval neznámý pachatel s nožem v ruce v Humpolci několik žen a požadoval po nich peníze.

V úterý deset minut před pátou hodinou odpolední přistoupil na volném prostranství v Žižkově ulici v Humpolci zezadu k devětatřicetileté ženě neznámý pachatel. Jednou rukou jí uchopil za krk a druhou rukou jí na krk přiložil nůž. Pod pohrůžkou podřezáním na ženě požadoval vydání peněz, kreditní karty a mobilního telefonu. Žena začala volat o pomoc a žádné věci nevydala. Pachatel se volání zalekl a z místa utekl. O patnáct minut později však svůj pokus násilník zopakoval v parku Stromovka. Přistoupil k pětadvacetileté ženě, z kapsy vytáhl nůž, namířil jej čepelí k ženě a požadoval po ní pod pohrůžkou zabití vydání kabelky. Žena kabelku nevydala a z místa utekla. Po nebezpečném pachateli nyní pátrají humpolečtí policisté.


Další případ odcizení osobního vozidla šetří policisté z Humpolce. (Od počátku roku zmizely na Vysočině desítky osobních aut.) V noci z neděle 21. na pondělí 22. října zmizelo z parkoviště před bowlingem v Humpolci osobní vozidlo Renault Clio. Po vozidle SPZ  2J3 6476 bylo vyhlášeno celostátní pátrání. Způsobená škoda byla vyčíslena na 200 000 korun.  


Hasiči z humpolecké profesionální jednotky spěchali v neděli odpoledne do čtvrti rodinných domků. Měli totiž nahlášený požár auta ve Vilovédo ulici. Plameny nešlehaly z motorového prostoru auta dlouho, na jejich uhašení postačil zásah vysokotlakým proudem. Hmotná škoda přesto dosáhla 50 tisíc korun.


V sobotu 20. října nalezli rybáři při výlovu v rybníku Veselák u Želiva neznámou výbušninu, nálezce ihned zavolal policisty z obvodního oddělení z Humpolce. Pyrotechnik z Českých Budějovic na místě nálezu konstatoval, že se jedná o zásahovou výbušku, kterou také zajistil. Nález neznámé výbušniny na Pelhřimovsku není tak častý. Většinou se jedná tak o pět případů ročně. Nálezy jsou časté zejména při různých výkopových pracích nebo při bourání starých domů. V každém případě ale platí, že se při jakémkoli nálezu výbušnin vyplatí s nimi nemanipulovat a okamžitě přivolat polici.

Čtěte dále:   Policie po dvoutýdenním pátrání našla třináctiletou dívku. Byla v Humpolci a je v pořádku

(Zdroj: http://www.vysocina-news.cz/, http://pelhrimovsky.denik.cz/)


 

myska

2 thoughts on “Hlídejte si auta a peněženky

  1. To je docela zajímavý, že se tu k tomuhle tématu – zejména jeho prvnímu odstavci – zatím neobjevil jediný komentář. Po jeho přečtení podle mne jasně vyvstává před očima profil pachatele coby, dnes moderně a hlavně neurážlivě řečeno, „sociálně méně přizpůsobivého jedince“. V té souvislosti mne napadá paralela k článku, který vyšel na Novinkách pod názvem „Policie vyšetřuje podezřelou smrt novorozence“(na Humpolákovi odkaz)5.10. 2007, kde v diskusi kdosi poznamenal něco v tom smyslu, že policie případ jistě odloží, neboť rodiče byli patrně….Eskymáci….
    Kam jsme se to dostali, bojíme-li se vyjádřit svůj názor, abychom náhodou nebyli označeni za xenofoby, rasisty a podobně??
    Každopádně děje-li se TOHLE v pět odpoledne, budeme si opravdu muset dávat pozor….

  2. Je zajímavé, že nikdo neupozornil, že ten násilník byl cikán! Dokud se nám v zemi budou množit jako myši, bude podobných případů přibývat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Jihlavská městská policie v Humpolci vypomáhat nebude

Čt Říj 25 , 2007
Primátor krajského města Jaroslav Vymazal nezařadil původně plánované uzavření smlouvy mezi oběma městy do programu zasedání jihlavského zastupitelstva. Humpolec tak bude muset hledat strážce pořádku jinde. Čtěte dále:   Policie po dvoutýdenním pátrání našla třináctiletou dívku. Byla v Humpolci a je v pořádku

You May Like

Témata