Program kina na měsíc ČERVEN

Co můžete vidět v humpoleckém kině?

Úterý – středa 2.-3.6.  20:00 hod VÁLKA NEVĚST


Nejlepší kámošky…až do svatby!


Každá svatba má svůj příběh, tenhle ale není o nevěstě a ženichovi. Tenhle je o nevěstě… a nevěstě. Holky, o kterých je řeč, jsou nejlepší kamarádky Liv a Emma, jež si nemůžou být blíž a zároveň nemůžou být víc rozdílné. Liv jako úspěšná právnička ví, co chce a jak to získat. Emma je obětavá, velkorysá učitelka, která myslí především na druhé. Liv a Emma se dokonale doplňují, pasují k sobě jako jing a jang. To vše se změní, když nešťastným omylem připadnou jejich svatby na jejich vysněném místě na tentýž den. Vdavekchtivé nevěsty jsou rozhodnuty použít všech mazaných prostředků, aby té druhé její velký den překazily. Zdá se, že jedno dlouholeté přátelství spěje ke smutnému konci.


Hrají:Kate Hudson, Anne Hathaway, Kristen Johnston, Bryan Greenberg, Candice Bergen.


Vstupné: 70,-Kč  


 


Sobota – neděle 6.-7.6.  20:00 hod. RYCHLÍ A ZBĚSILÍ


Dokonale poladěný model. Luxusní vybavení, nablýskaná kapota a pod ní osvědčené součástky.


Že by Rychlí a zběsilí mohli být vrcholem série, napovídá už začátek. Ocitáme se v Dominikánské republice, kde hodlá Torrettova skupina rychle a zběsile ukrást „pár litrů“ benzínu z jedoucího konvoje. Velkolepá akční sekvence jen předjímá tempo, jaké bude Justin Lin po zbytek filmu diktovat. Po ostrém střihu se ocitáme v Los Angeles, kde se Brian O´Conner právě snaží rozkrýt drogový kartel. Mistr volantu O´Conner získá od nadřízených oficiální posvěcení oprášit své řidičské umění a proniknout do tohoto gangu coby jeden z řidičů. Stejný záměr, nicméně mnohem osobnější cíl, který se nesluší prozrazovat, má i Dominic Toretto. A tak se oba sejdou na startu nelegálního závodu, jehož vítězové získají pochybné právo stát se členy gangu a pracovat pro něj jako námezdní jezdci. Znovu tak budou řvát motory, pneumatiky trhat asfalt a proteče i pár litrů krve. Tahle jízda rozhodně není pro čajíčky.


Hrají: Vin Diesel, Paul Walker, Michelle Rodriguez, Jordana Brewster.


Vstupné: 70,-Kč


Úterý – středa – čtvrtek 9.6.-10.6.-11.6.  20:00 hod. LÍBÁŠ JAKO BŮH                         


Muž mezi dvěma ženami a žena mezi dvěma muži – to jsou motory komedie, poháněné pošetilostmi, sebeiluzemi i sny, kterým podléhají zamilovaní, nemilovaní i žárliví…


Helena je sympatická profesorka na gymnáziu. Seznámí se s lékařem záchranné služby Františkem. A úplně normálně a naplno se zamiluje! Začíná bouřlivý příběh plný vášně, rozchodů a návratů, v němž zamilované dvojici komplikují vztah plánovitě či neplánovaně jak partneři, tak další členové rodiny.


Hrají: Kamila Magálová, Oldřich Kaiser, Jiří Bartoška, Eva Holubová, Roman Vojtek, a další.


Vstupné: 70,-Kč                                                                                                                        


komedie ČR  110min


 


Sobota – neděle 13.6.-14.6.  20:00 hod. PROMĚNY  


Žena úspěšného muže, které chybí ke štěstí jediné – dítě. Pro jeho získání je schopna udělat téměř cokoliv. Sportovní trenér zasvětil svůj život atletice, nyní je za zenitem a má čas zjistit, co všechno promeškal. Stará žena, žije sama ve velkém prázdném domě, bez lidského kontaktu, který hledá ve vyšších sférách. A konečně mladá matka se dvěma dětmi. Malý plat a drsný život jí nehrají příliš do karet. Bojuje a zápasí, ale možná musí přijít moment, kdy všechno vzdá.


Vizuálně podmanivý film Proměny sleduje čtyři různé postavy, jejichž život se prolíná jen pozvolna a nahodile. Jednotlivé osudy i děj gradují a odvážný koncept filmu směřuje neodvratně až k závěrečnému střetu. Co všechno se musí stát, aby život nebyl takový, jako dřív? 


Hrají : Dita Zábranská, Jan Zadražil, Alena Ambrová, Petra Hřebíčková, Petr Jeništa.  Režie : Tomáš Řehořek.


Vstupné: 70,-Kč


 


Úterý – středa 16.-17.6.  20:00 hod. GRAN TORINO


Příběh neústupného válečného veterána Walta Kowalského, který se musí konfrontovat jak se sousedy rozličného etnického původu, tak se svými hluboce zakořeněnými předsudky. Podzim svého života tak spíš přežívá než dožívá. Až do oné noci, kdy se mu někdo pokusí ukrást jeho chloubu – nablýskaný sporťák Gran Torino. Elegantní tvary auta zapůsobí na Waltova neprůbojného souseda Thaa, který si krádeží snaží získat respekt v partě mladých výtržníků. Thaova rodina trvá na tom, aby si chlapec u Walta svůj nerozvážný čin odpracoval. Veterán postupně odkryje i tu část duše, kterou skrývá již od války …

Čtěte dále:   Filmový klub: Gran Torino

Hrají: Clint Eastwood, Bee Vang, Ahney Her, Christopher Carley, Brian Haley. Režie: Clint Eastwood.


Vstupné: 70,-Kč 


 


Čtvrtek 18.6.  20:00 hod. PÁTEK TŘINÁCTÉHO


 Podle legendy masakr u Crystal Lake odstartovala nepozornost instruktorů letního tábora, kteří si nevšimli topícího se mentálně postiženého chlapce Jasona Vorheese. Ve snaze pomstít synovu smrt vzala truchlící matka spravedlnost do vlastních rukou a začala milé vychovatele nemile likvidovat. Když byla nakonec i ona poslána do pekla, převzal její práci utopený synáček. Tenhle příběh si ve zkratce připomeneme ještě před úvodními titulky a vypráví si ho i parta teenagerů, která do téhle oblasti zavítá. Vzhledem k tomu, že je nenapadne nic „rozumnějšího“, než děsivou lokalitu prozkoumat a přenocovat v ní, asi tušíte, jak to s nimi nakonec dopadne. Pár týdnů nato sem přijede sympaťák Clay, který pátrá po zmizelé sestře. Vzhledem k tomu, že jde o členku nešťastné partičky, musí vám být Claye a jeho zoufalého snažení upřímně líto. Litovat naopak není třeba bezprizorního Jasona, jemuž se pod ostří mačety blíží další skupinka rozjívených teenagerů, kteří si chtějí užít víkend v divočině a netuší, že za to zaplatí tu nejvyšší cenu.


Vstupné: 70,-Kč


 


Sobota – neděle 20.-21.6.  20:00 hod. ŽIVOT ZA ZDÍ


Mexico City přítomnosti, jak nám jej snímek ukazuje, je o společnosti rozdělené do neprostupných majetkových kast, mezi nimiž panuje neustálé napětí. Zkorumpovaná policie se obyvatelům privilegované zóny klidí z cesty a na dodržování zákonů a trestání zločinů zde dohlížejí samotní rezidenti. Všechny klíčové ulice jsou střeženy systémem kamer, všichni obyvatelé spolu vzájemně komunikují pomocí mobilů a závažná rozhodnutí odhlasovává a tvrdě prosazuje zdejší rada. Zvůle moci získané ekonomickou výhodou se obrací proti šestnáctiletému Miguelovi, který jako jediný přežil neúspěšnou loupež a z nějž se stal terč štvanice všech obyvatel zóny. Režie: Rodrigo Plá.


Vstupné: 70,-Kč 


 


Úterý – středa – čtvrtek 23.-24.-25.6.  20:00 hod. NORMAL  – filmový tip


Příběh legendárního sériového vraha podle skutečného případu sériových vražd, které ve 30. letech minulého století otřásly celou Evropou. Výpravný dobový film zachycuje vražedné řádění i dramatický střet uvězněného vraha a jeho obhájce.


Od února 1929 do října 1931 připravil Petr Kurten (Milan Kňažko) o život 8 lidí a bezpočet dalších napadl. Zabíjel ženy, muže, zvířata. Vše, co mu přišlo do cesty. Nyní se tento legendární vrah vzdal policii. Obhajoby se ujímá ambiciózní mladý právník (Pavel Gajdoš), který je přesvědčen, že Kurten je psychicky vyšinutý. V průběhu pátrání potkává další velmi tajemnou postavu, atraktivní Kurtenovu ženu (Dagmar Havlová). S přibývajícími důkazy je stále jasnější, že šílený vrah ještě neřekl své poslední slovo. Proč se nepolapitelný a výjimečně inteligentní zločinec odmítá nechat prohlásit za choromyslného? Je to opravdu on, kdo vraždil? Jakou roli v případu hraje jeho žena a jaká je skutečná role mladého obhájce? Tři dramatické osudy ve složité pavučině konce jednoho věku. Režie: Julius Ševčík.


Vstupné: 70,-Kč  thriller  ČR   90min


 


Sobota – neděle 27.-28.6.  20:00 hod. X-MAN ORIGINS: WOLVERINE


Počátek ságy o známých mutantech X-Menech.


Zatímco tři předchozí filmy byly zasazeny do nepříliš vzdálené budoucnosti, hlavní část nového příběhu se odehrává v 70. letech minulého století. Děj se vrací k počátkům Wolverinovy hrdinské kariéry i tragickým událostem jeho života, z nichž jej nejvíce poznamená smrt osudové lásky Kayle Silverfox. Její smrt způsobí Wolverinovo zapletení s tajným vládním vojenským programem Weapon X. S projektem, jenž mu navždy zcela změní život. Pod velením Williama Strykera je zformována tajná vojenská jednotka Team X složená výhradně z mutantů. Jedním z nich je také Victor Creed alias Sabretooth nezkrotná bytost s neuvěřitelnou sílou, s nímž musí Wolverine svést svůj nejtěžší souboj.


Hrají: Hugh Jackman, Ryan Reynolds, Liev Schreiber, Dominic Monaghan, Lynn Collins, Danny Huston.


Vstupné: 70,-Kč 

myska

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Hospůdka roku 2009

Čt Kvě 28 , 2009
V pelhřimovském regionu se v soutěži „Hospůdka roku 2009“ umístil na prvním místě Restaurant & Café Gurmania ve Starém Pelhřimově. Anketu vyhlásil Pelhřimovský deník a o výsledku rozhodovaly hlasy čtenářů. Čtěte dále:   Filmový klub: Gran Torino

You May Like

Témata