Nádherné foodporno: párek v langoši

3

Dneska bych se s vámi chtěl podělit o nové jídlo, které jsem objevil nedávno. A které mi strašně chutná. Je to hrozná prasárna. Nezdravá prasárna. Ale moc dobroučká prasárna. Párek v langoši.

Já jsem prostě uzeninový. Uzeniny miluju a speciálně párky. Na těch jsem naprosto závislý a můžu je kdykoliv, kdekoliv, skoro ke všemu. Když jsem žil v Americe, zbožňoval jsem jejich corndog. Název znamená doslova „kukuřičný pes“ a jde o variantu hot dogu. Ale takovou lepší. Párek nebo jiná uzenina se napíchne na dřívko, obalí v těstíčku z kukuřičné mouky, mléka a vajec a usmaží v oleji do zlatohněda.

Langoše mám taky docela rád. Ne tedy že bych nad nimi šílel, ty kupované a z různých stánků si rozhodně nekupujeme. Ale tak jednou, dvakrát do roka si uděláme domácí langoše doma. A pravidelně si langoš dávám na košickém náměstí když se tam dostanu a jsou trhy. To se zde objevuje jeden langošový stánek, kde je mají opravdu výborné, bohaté a luxusní a moc mě tam chutnají.

No a nedávno jsem na Internetu narazil na recept/radu: obalte si párek do langoše. No vždyť to je přece geniální! Vždyť to je taková další verze corndogu. No tak jsem si to tuhle udělal a bylo to luxusní.

Normálně připravíte vaše oblíbené těsto na langoše. Variant je několik a každý si musí najít verzi která mu vyhovuje a nejvíce chutná. No a pak do toho těsta zabalíte párek a osmažíte to v oleji, jako normální langoše. Mňamiky, mňam! Já dělám dvě verze. Jednu jenom s párkem, kde to těsto naříznu a on se pak ten párek i pěkně osmaží a má super chuť. Druhá verze je, kdy párek ještě obalím do plátkového sýra (nejlepší je za mě plátkový chedar), a teprve pak do langošového těsta. Tady samozřejmě těsto neprořezávám, to by mě sýr vytekl. Ale on se krásně rozteče a pak je to naprosto dokonalá mňamka.

Jestli máte rádi párky a alespoň trochu langoše, zkuste to. Stojí to za to.

Axl

3 thoughts on “Nádherné foodporno: párek v langoši

    1. Jo, v receptu jsem ještě zapoměl napsat, že ty párky v langoši potírám česnekovým dresinkem co si dělám i na normální langoše. Rozmačkám 4 stroušky česneku a zaliju 50 ml oleje a 50 ml vody. Přidám lžičku soli, a vše nechám uležet několik hodin v ledničce. A někdy namáčím i do kečupu.

      Tak snad Ti bude chutnat. Napiš pak jestli jo. 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Vyhlášení konkursního řízení Radou města Humpolec

Út Lis 16 , 2021
na vedoucí pracovní místo ředitelky/ředitele příspěvkové organizace: Mateřská škola Humpolec, Smetanova 1526

You May Like

Témata